forgetit 19.01.2019 04:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Wyluzuj. Nie stawiasz akwarium 20 czy 100 litrowego a ogromny zbiornik który waży tony. Mam 330 litrów i szklarz który mi go robił doradzał aby nie stawiać na podłodze ze styropianem...... a moje waży może 450-500 kg. Myślę że posadzka popęka a styro siądzie. Co zrobić, skuć i usunąć styropian. Posadzkę uzupełnić. Naszkicuj ten strop kierunek zbrojenia i akwarium. Nie masz fotek z budowy - zbrojenia. I przy takim ciężarze podparcie punktowe odpada, musi być rama albo tarcza, która rozłoży obciążenie na jak największą powierzchnię. HINT: dlaczego czołg ma gąsienice, a nie opony jak kolarzówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdivinity 19.01.2019 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Zrobię opaskę w oparciu o te podpory szalunkowe.Co do wylewki, nie wystarczy jakbym wydłubał wylewkę w kwadracie 10x10 cm centralnie pod nóżkami i zalał to b25 z worka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 19.01.2019 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Moze sprobuj poszukacj takiego roziwazania po niemiecku jest to "Siemens Lufthaken". Na pewno bedzie pewniejsze niz twoja plyta osb, fundamenty fi 10 cm i te podpory do szalunku razem wziete. Ludzie z troche wiekszym doswiadczeniem napisali ci ze to nie jest takie proste i moze powstac duzo problemow o ktorych ty sobie nawet nie wiesz a ty dalej swoje- podepre, opre, podloze kawalek plyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdivinity 19.01.2019 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 No widzisz, bo może ja draże temat w jakimś celu? Np w znalezieniu złotego srodka pomiędzy skrajnościami, gdzie z jednej strony jest nic nie robienie a z drugiej cudownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkdivinity 19.01.2019 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Ponowie pytanie z posta wyżejCo do wylewki, nie wystarczy jakbym wydłubał wylewkę w kwadracie 10x10 cm centralnie pod nóżkami i zalał to b25 z worka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.01.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Jeżeli myślisz o wylewce na styropianie na stropie to dobrze kombinujesz.Wycięcie pod nogi podpierające akwarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts