Slawek0702 19.01.2019 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Witam,Robię remont łazienki i wstawiam stelaż podtynkowy do dla miski sedesowej. Przypadkiem wykruszył mi się kawałek styropianu (ok 10cm x 5cm) którym obudowany był zbiornik wody i został niestety on wyrzucony. Z tego co wiem styropian ten ma za zadanie wyciszenia oraz ochrony przed skraplaniem się zimnej wody. Stelaż ten jest montowany w pionie bloku gdzie idą rury ciepłej i zimnej wody oraz rura kanalizacyjna. Czy w takich warunkach woda może się skraplać? Jeśli tak to przez to może tworzyć się wilgoć w tym miejscu? Dodam że mieszkam na 1 piętrze więc woda wcześniej przechodzi przez piwnice i parter. Myślałem aby tą część zbiornika zakleić pianką montażowa ale nie wiem czy to dobry pomysł. Czy pianka będzie się trzymać plastikowego zbiornika?Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 19.01.2019 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Może się skraplać (ale nie lać), grzyb nie wyjdzie na styro , ani plastiku .Pianka trzyma się wielu materiałów , w tym plastiku , tylko kup niskorozprężną , najlepiej taką pistoletową jak masz sam pistolet lub ktoś ,ze znajomych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek0702 19.01.2019 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Ok. Mam pistolet i piankę niskoprężna. To tak zrobie. A uważasz, że pianka powinna zabezpieczyć od skraplania się tak jak oryginalnie styropian?Czyli nawet jakbym tego nie zrobił to mówisz, że też powinno być OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 19.01.2019 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Tak .Czy ok na 100% , to trudno powiedzieć , bo to zależy od wielu czynników , jednak nie powinno nić się dziać bo jesteś już jakiś kawałek od wejścia wody do budynku. Mam zbiornik wody na sedesie i czasem tylko widuję ,że jest spocony . Zrób pianką dla spokoju skoro masz i masz jak należy . Pianka ma takie same właściwości jak styro nawet lepsze bo nie chłonie tak wody . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek0702 19.01.2019 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 @cuuubeDziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts