NOTO 15.10.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Po ile teraz chodzi propan ? Jeżeli ktoś ma cenę promocyjną I tankowania to niech to napisze aby nie wprowadzać w bład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 12.11.2004 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Po ile teraz chodzi propan ? Jeżeli ktoś ma cenę promocyjną I tankowania to niech to napisze aby nie wprowadzać w bład Nikt nie korzysta z tego paliwa ? Nikt nie robi zakupów na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 12.11.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 jutro przyjeżdzaja z Shell 1litr po 1,99 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 12.11.2004 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Pierwsze tankowanie promocyjne w BP wg jeszcze cen październikowych - 1,10 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 16.11.2004 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 jutro przyjeżdzaja z Shell 1litr po 1,99 brutto STRASZNE !!! Dosyć sporo. Rozumiem że to okolice Wawy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 22.11.2004 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 jutro przyjeżdzaja z Shell 1litr po 1,99 brutto Tak właśnie sobie dodatkowo przeliczyłem .... 1 litr ptropanu to 6,6 kW uwzględniając wszelkie straty (ok. 10 % - na sprawnośc i dystrybucję) wychodzi 6 kW z 1 litra. To daje cenę 33,2 grosza za 1 kW ... to prawie cena pradu elektrycznego - a ile z tym problemu i pieniedzy na instalację. A o ile zdrożeje gaz po nowym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 22.11.2004 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 Propan sie kupuje latem. W tym roku mozna bylo kupic po 1,58zl brutto. Teraz jest w Shellu po 1,99 a po nowym roku co bedzie...? To zalezy od ceny ropy - jesli tendencja sie utrzyma to stanieje Dla zainteresowanych ceny propanu na gieldach: http://www.oilnergy.com/1propane.htm D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 23.11.2004 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Propan sie kupuje latem. W tym roku mozna bylo kupic po 1,58zl brutto. Teraz jest w Shellu po 1,99 . Wiem, ale 1,58 to też wysoko. Ale cóż wyboru nie miałem. a po nowym roku co bedzie...? To zalezy od ceny ropy - jesli tendencja sie utrzyma to stanieje Dla zainteresowanych ceny propanu na gieldach: http://www.oilnergy.com/1propane.htm D. Tendencja ciekawa ... to była. Chyba tren d sie odwraca. Ale tez patrzmy że od nowego roku wzrośnie akcyza. Ciekawe o ile (wyjdzie to na całości) i ile razy w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 23.11.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Ropa (a z nia propan) od miesiaca tanieje. Sadze ze w przyszlym roku bedzie jeszcze taniej. A akcyza grzejacych propanem w ogole nie dotyczy. Pisze sie oswiadczenie ze propan do celow grzewczych i jest sie zwolnionym z akcyzy. Akcyza niech sie martwia jezdzacy na LPG. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.11.2004 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Przedstawiciel Gaspolu, z którym mam jutro podpisać umowę powiedział mi, że latem mieli ceny 1,37 zł/l brutto a teraz (zimą) - 1,82 zł brutto. Przy czym promocyjnie, za pierwsze tankowanie zimą, mam zapłacić 1,57 brutto. Widzę, że jeśli nie kłamał, to nie są najgorsze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 23.11.2004 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2004 Widzę, że jeśli nie kłamał, to nie są najgorsze ceny. Sprawdź go czy nie kłamał /patrz ceny netto/: http://www.gaspol.pl/new/biznes/detaliczne_ceny_rynkowe.php Pozdrawiam, Maciek Jot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 24.11.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Widzę, że jeśli nie kłamał, to nie są najgorsze ceny. Sprawdź go czy nie kłamał /patrz ceny netto/: http://www.gaspol.pl/new/biznes/detaliczne_ceny_rynkowe.php Pozdrawiam, Maciek Jot Chyba jednak łgał. Z powyższego linku wynika, że teraz trzeba w Gaspolu płacić 2,07 zł/l brutto a latem (połowa lipca) było to 1,68 zł/l brutto. Ktoś może to potwierdzić albo podać ceny u innych dostawców (sprawdzony jest tylko Shell). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 24.11.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 Strony oficjalne i oficjalne infolinie nie zawsze podadza dobra cene. Czesto dystrybutorzy maja specjalne promocje, oferty latem dla swoich klientow ktore pozwalaja jeszcze obnizyc cene. Gdybym teraz podpisywal umowe staralbym sie wynegocjowac staly upust od ceny gazu. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wert 24.11.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 ja napelnialem zbiornik na poczatku listopada, ale ceny mam wynegocjowane w polowie lipca. za pierwsze napelnienie zaplacilem 0,95 + vat. firma nazywa sie dragongaz i uwazam, ze daja najlepsze warunki, zapoznalem sie z oferta wszystkich dystrybutorow i wybralem wlasnie dragongaz, miedzy innymi dlatego, ze mam umowe tylko na dwa lata bez zadnego limitu zuzycia gazu, a mym w perspektywie gaz ziemny.pozdrawiam, wert sorry za brak polskich czcionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 02.01.2005 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 ja napelnialem zbiornik na poczatku listopada, ale ceny mam wynegocjowane w polowie lipca. za pierwsze napelnienie zaplacilem 0,95 + vat. firma nazywa sie dragongaz i uwazam, ze daja najlepsze warunki, zapoznalem sie z oferta wszystkich dystrybutorow i wybralem wlasnie dragongaz, miedzy innymi dlatego, ze mam umowe tylko na dwa lata bez zadnego limitu zuzycia gazu, a mym w perspektywie gaz ziemny. pozdrawiam, wert Pierwsze napełnienie zawsze wprowadza przekłamanie ... firmom zalezy na zdobyciu klienta. Ważna jest cena późniejszych napełnień. Wiesz może jakie mają ceny na II tankowanie ? A co do rezygnacji ... to kazda umowa ma zapis że jeśli podłaczą gaz ziemny to oni grzecznie zwijają swoje zabaki i koniec - bez opłat. (U mnie konkretnie Shell) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 02.01.2005 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 ja napelnialem zbiornik na poczatku listopada, ale ceny mam wynegocjowane w polowie lipca. za pierwsze napelnienie zaplacilem 0,95 + vat. firma nazywa sie dragongaz i uwazam, ze daja najlepsze warunki, zapoznalem sie z oferta wszystkich dystrybutorow i wybralem wlasnie dragongaz, miedzy innymi dlatego, ze mam umowe tylko na dwa lata bez zadnego limitu zuzycia gazu, a mym w perspektywie gaz ziemny. pozdrawiam, wert Pierwsze napełnienie zawsze wprowadza przekłamanie ... firmom zalezy na zdobyciu klienta. Ważna jest cena późniejszych napełnień. Wiesz może jakie mają ceny na II tankowanie ? A co do rezygnacji ... to kazda umowa ma zapis że jeśli podłaczą gaz ziemny to oni grzecznie zwijają swoje zabaki i koniec - bez opłat. (U mnie konkretnie Shell) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 02.01.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Tankowałem 28-12-2004 Bałtyk-Gaz Przy tankowaniu do pełna i zapłacie gotówką 2.01 z litr przy innych warunkach 10 gr drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 03.01.2005 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Tankowałem 28-12-2004 Bałtyk-Gaz Przy tankowaniu do pełna i zapłacie gotówką 2.01 z litr przy innych warunkach 10 gr drożej Niezłe rozbiezności w cenach sa podanewane. Od 1 zł do 2 zł za litr. Jak wpłynac na te firmy aby nie było takich różnic. To przeciez rozbój - jezeli ten sam towar sprzedaje się po tak róznych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 03.01.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Sprawdziłem wiele firm, ceny są różne, np. ceny na 22.12.2004dragongaz 2,07 bruttogaspol 2,07 bruttounimot 1,75 bruttoshell 1,99 bruttoBP 2,05 bruttoProgas Eurogaz 1,76 bruttoPolski gaz 1,76 bruttoBargaz 1,73to są ceny propanu, za około 1,70 mozna kupić mieszankę propan-butan, ja tak zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 04.01.2005 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Sprawdziłem wiele firm, ceny są różne, np. ceny na 22.12.2004 dragongaz 2,07 brutto gaspol 2,07 brutto unimot 1,75 brutto shell 1,99 brutto BP 2,05 brutto Progas Eurogaz 1,76 brutto Polski gaz 1,76 brutto Bargaz 1,73 to są ceny propanu, za około 1,70 mozna kupić mieszankę propan-butan, ja tak zrobiłem Należą Ci sie podwójne podziekowania. Za podanie cen gazu i za podanie tak wielu firm. Ceny nie sa zachęcające. Fakt, że jest środek zimy i ceny sa najwyzsze w skali roku. Pewnie nie uda się nam okreslic po ile będzie propan latem tego roku. A może ktoś ma informację po ile był propan w różnych firmach latem zeszłego 2004 roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts