Dave 04.01.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Latem 2004 zdaje sie ze najtaniej bylo po 1,58 brutto ale nie ma co na to patrzec bo wszystko zalezy od ropy - jak ropa bedzie tansza latem 2005 to bedzie taniej niz w 2004 jak drozsza - bedzie drozej. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.01.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Może zatem warto zwrócic uwage na mieszanke propan - butan ?Tańsza i łatwiej o "tańszy" gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 04.01.2005 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Po pierwsze P-B to butla podziemna - kosztowna w instalacji i dzierzawie. Po drugie kotly "niezbyt lubia" P-B i sa problemy z gwarancjami na kotly o czym pisano juz na tym forum. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 04.01.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Jak to się dzieje, że propan "napędowy" z akcyzą można kupić poniżej 1,90/l a ceny "opałowego" które podajecie są wyższe choć niby powinien być tańszy ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 04.01.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Po pierwsze P-B to butla podziemna - kosztowna w instalacji i dzierzawie. Po drugie kotly "niezbyt lubia" P-B i sa problemy z gwarancjami na kotly o czym pisano juz na tym forum. D. Albo ja żyłem do dnia dzisiejszego w Ciemnogrodzie Albo TY się strasznie pomyliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 05.01.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 maxymov - w czym sie nie zgadzasz - w tym ze P-B to butla podziemna czy ze kosztowna ? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 05.01.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Na początku stycznia gaz staniał , propan o 6 groszy, aktualnie jest tańszy niż w styczniu 2004, a to chyba pocieszająca informacja, przynajmniej w firmie z której ja mam zbiornik teraz propan mają po 1,70 brutto, a to około 30 gr taniej niż shell, gaspol i inni zł............eje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diego 06.01.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Gdzie udało Ci się sprawdzic tak dokładnie ceny gazu ? Nigdzie w sieci nie mogę znaleźć ceny u mojego dostawcy czyli w Dragongazie. Ratuje jedynie telefon do przedstawiciela. Ja tankowałem w sierpniu (pierwsze tankowanie) za cenę 1,10 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 06.01.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 maxymov - w czym sie nie zgadzasz - w tym ze P-B to butla podziemna czy ze kosztowna ? D. ...że podziemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat1 06.01.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 bardzo ciezko jest zdobyc aktualne ceny, ale jest to mozliwe, nalezy dzwonić do firm i udawać klienta, ale UWAGA mówcie ze macie ich zbiornik, tylko wtedy powiedzą prawdę, jak powiesz ze jestes zainteresowany dzierżawą zbiornika wtedy zeby złapać klienta zaniżają ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 06.01.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 maxymov - w czym sie nie zgadzasz - w tym ze P-B to butla podziemna czy ze kosztowna ? ...że podziemna. Butan w niskich temperaturach poniżej 0 stopni nie zamieni sie do postaci gazowej .... czyli w skrajnym przypadku gdy będzie zimno ty nie będziesz w stanie pobrać gazu z butli ... bo go tam nie będzie - tam będzie tylko ciecz (skroplony butan) .. ,,, to tak w skrócie Wszystko jest dobrze gdy jest ciepło, lub jest sporo propanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 07.01.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 maxymov - w czym sie nie zgadzasz - w tym ze P-B to butla podziemna czy ze kosztowna ? ...że podziemna. Butan w niskich temperaturach poniżej 0 stopni nie zamieni sie do postaci gazowej .... czyli w skrajnym przypadku gdy będzie zimno ty nie będziesz w stanie pobrać gazu z butli ... bo go tam nie będzie - tam będzie tylko ciecz (skroplony butan) .. ,,, to tak w skrócie Wszystko jest dobrze gdy jest ciepło, lub jest sporo propanu. To w końcu, kto ma rację? Bo ja "... ciemność widzę , widzę ciemność" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 07.01.2005 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Czasami w samochodzie miałem tak w zimie (po zatankowaniu kiepskiego gazu,), że po zatankowaniu kiepskiego paliwa (dużo butanu) nie chciał mi w czasie mrozów jechać (a bytla była napełniona na 50%). Gdy było ciepło to problem nie występował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KvM 07.01.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Jak to się dzieje, że propan "napędowy" z akcyzą można kupić poniżej 1,90/l a ceny "opałowego" które podajecie są wyższe choć niby powinien być tańszy ? pozdro "propan napędowy" to nie propan tylko propan-butan dlatego cena jest niższa (propan jest droższy niż butan). A swoją drogą zastanawiam się dlaczego moderator wątków z cenami gazu nie przenosi do działu "Prawo i Pieniądze", a wątki o cenach prądu przenosi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 08.01.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 maxymov - w czym sie nie zgadzasz - w tym ze P-B to butla podziemna czy ze kosztowna ? D. ...że podziemna. No to NOTO dal Ci juz odpowiedz. Jak wystawisz butle P-B na mroz to gaz nie bedzie mogl parowac i nici z ogrzewania. Dlatego zakopuje sie ja w ziemi gdy sie chce stosowac P-B. BTW w samochodzie jest w ogole inna sprawa - tam wystarczy gaz plynny wiec moze byc P-B na mrozie. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxymov 10.01.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Ok... przyznaję się. Pomyliłem się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts