Gość mtdeusz 19.01.2019 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Witam mam problem z pylącym betonem posadzki w piwnicy,posadzki były lane z gruchy.Słyszałem,żeby pomalować to szkłem wodnym?Ile,w jakiej dawce na metr kwadratowy?Drewno (magazyn drewna)nie zniszczy tego szkła wodnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 19.01.2019 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 można też gruntem nierozcieńczonym też pomoże na pylenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 19.01.2019 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Tutaj https://forum.muratordom.pl/showthread.php?137778-impregnacja-wodą-szklaną raczej nie polecają , a tutaj http://belpol-meble.pl/czym-impregnuje-sie-beton/ już tak i bądz tu mądry . Ja przy remoncie robiłem unigruntem sypiące się tynk CW i ładnie się sklejały i nie sypały , ale jeśli to posadzka to może nie dać rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 19.01.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Tu masz inne rozwiązania https://forum.muratordom.pl/showthread.php?26902-Wzmocnienie-betonowej-posadzki , o unigruncie piszą tak jak myślałem,że lipa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 20.01.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Piszą by pomalować farbą do betonu.A ta farba nie ulegnie zniszczeniu od uderzeń drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 20.01.2019 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Piszą by pomalować farbą do betonu. A ta farba nie ulegnie zniszczeniu od uderzeń drewna? Magazynujesz drewno a w stopce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.01.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Jeśli chcesz zabezpieczyć przed pyleniem to szkło wodne sodowe sobie poradzi w zupełności, posadzka ściemnieje i przestanie się pylić . Podczas malowania używaj gumowych rękawiczek i okularów - wysycha w ciągu 24h. Jeśli w piwnicy jest na niej wilgoć nie stosuj.Dla Twojej uwagi: jeśli będziesz malował pędzlem pamiętaj, że w miejscach gdzie dasz go więcej posadzka będzie ciemniejsza. Jeśli pomalujesz dwukrotnie kolor wyrówna się , więcej warstw nic nie da.Malowałem piwnicę 30 lat temu....do dzisiaj jest taka sama posadzka, a w niej skrzynki z owocami....nic nie pyli i da się ją odkurzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 20.01.2019 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 impregnat do posadzek betonowych Twarbet.po tym mozna pozniej wozkiem widlowym jezdzic i nic sie nie pyli i kurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 20.01.2019 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Pod posadzką jest folia to raczej wilgoci w posadzce nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.01.2019 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Pod posadzką jest folia to raczej wilgoci w posadzce nie ma. To spokojnie możesz stosować. Chodzi o to że szkło potasowe potrzebuje wyschnąć wtedy uszczelnia i już nie jest wrażliwe na wodę. Coś na wzór wodorozcieńczalnych lakierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 20.01.2019 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Ile trzeba tego szkła wodnego na metr kwadratowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.01.2019 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 najpierw zeszlifuj mleczko wapienne które jest na wierzchu. Potem może być szkło wodne choć ja bym wolał wodną farbę epoksydową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 20.01.2019 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 To to mleczko wapienne tak pyli a pod spodem jest dobry cement? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.01.2019 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 nie o oto chodzi - mleczko tworzy warstwę nieprzyczepną (mało nasiąkliwą) dla innych powłok i jest relatywnie słabo związane z betonem. Zeby cokolwiek zacząć robić (malowanie czy impregnacja) należy beton otworzyć. Szlifierka kątowa z regulacją obrotów i ściernica korundowa. Taka w kształcie garnka. I dużo samozaparcia bo będzie pylić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 21.01.2019 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 No właśnie będzie pylić czyli nie.Jakiś inne sposoby bez zapylenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.01.2019 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 szlifierka z odkurzaczem. wtedy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 21.01.2019 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ^^chyba mleczko cementowe a nie wapienne, używanie takiego sformułowania w ustach chemika to chyba profanacja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 21.01.2019 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Jeden ciul ważne ,że dziad pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.01.2019 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ^^ chyba mleczko cementowe a nie wapienne, używanie takiego sformułowania w ustach chemika to chyba profanacja ... Masz rację - cementowe. Niestety bezwiednie mylę słowa wapienne z cementowym. I jeszcze sukienkę ze spódniczką za co dostaję zj...y od Córki. Gwoli ścisłości - nie jestem z wykształcenia chemikiem . W branży zamiennie używa się technolog i chemik. A nie każdy technolog od chemii budowlanej jest chemikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 21.01.2019 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 ^^ ok przyjmuje wytłumaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts