Gość mtdeusz 21.01.2019 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Szlofierka z odkurzaczem.I szkło wodne (ile litrów na metr kwadratowy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.01.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Myślę , że wszystko zależy od chłonności podłoża , ale nie będzie ono większe niż 0,5l/m2.Ja swoją posadzkę zamiotłem szczotką(nie wiem jak będzie wyglądać po szlifowaniu ? tak czytam i zastanawiam się czy zamiast szlifierki nie lepsza byłaby żyrafa do zacierania płyt GK. bo szlifierką to można porobić jakieś wgłębienia i bruzdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 21.01.2019 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Myśle, że zdecydowanie bezpieczniejszym będzie jakiś grunt na bazie szkła wodnego a nie szkło wodne, bo szkłem można sobie "krzywdę" zrobić. Jak będzie za dużo szkła i nie będzie się dobrze wchłaniało to można zeszklić powierzchnię. Są preparaty gruntujące na bazie szkła wodnego np remmers kiesol lub caparol sylitol 111 konzetrat. Zresztą remmers ma bardzo bogatą ofertę jeżeli chodzi o grunty krzemionkujące. Doś dobre są też preparaty na bazie żywicy silikonowej , ale ważne jest usunięcie mleczka które ma zdecydowanie inna chłoność niż to c jest ponizej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 21.01.2019 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Zeszkli czyli co będzie mocno sliska i będzię pękać.To od uderzeń niekoniecznie spadającego drewna to szkło wodne się rozleci czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.01.2019 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Nie ma możliwości zrobić z tego lastrika jeśli nie jest dodana do zaprawy. Spokojnie nic nie popęka, nie wykruszy się jakieś szkło będzie powierzchnia betonowa niepyląca o innym zabarwieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 21.01.2019 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Zeszkli czyli co będzie mocno sliska i będzię pękać. To od uderzeń niekoniecznie spadającego drewna to szkło wodne się rozleci czy nie. czyli będzie problem z przyczepnością kolejnych ewentualnych warstw (farba do betonu, wylewka samopoziomująca) i wcale nie jest to takie trudne żeby zeszklić, tak więc moim zdaniem ze szkłem wodnym trzeba się obchodzić ostroznie i z głową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mtdeusz 21.01.2019 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Nic tam nie będzie na tej wylewce żadnych nowych warstw,typu wylewka samopoziomująca czy coś. Edytowane 21 Stycznia 2019 przez mtdeusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alek16 06.02.2019 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Usunąć lużne części betonu,odkurzyć,zagruntować,pomalować farbą do betonu...to tylko podłoga w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fant0mas 07.02.2019 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Mapei Prosfas , ja to u siebie stosowałem dawałem ok 1L/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budrys777 05.09.2019 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2019 Miałem podobny problem. Sypiąca, łuszcząca się wylewka w garażu.Sam grunt w stylu Unigrunt lipa. Samo szkło wodne w miejscu dobrego betonu, nawet ładnie wygląda- w miejscu sypiącego się betonu- lipa. Ja zrobiłem tak...na odkurzoną wylewkę dwie warstwy koncentratu gruntu PVA (1:3, wszystko ładnie sklejone), na to jedna warstwa szkła wodnego. Elegancka półszklista warstwa niepyląca, łatwa do odkurzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budrys777 25.05.2020 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2020 Witam. Mam zagruntowaną posadzkę trzema produktami w trzech miejscach... szkło wodne, grunt PVA pod Multi finish(przeterminowany kilka lat), i Formplast Hydro. Najgorsze szkło- w niektórych miejscach tworzy się biała warstwa i łuszczy się. Po nalaniu wody powstają białe wykwity. Pozostałe dwa grunty OK...wiążą beton, nie pyli. Szkło na gruncie nie sprawdziło się po czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts