b_kan 20.01.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Witam czy mogę prosić o ocene projektu oraz ocenę parametrów rekuperatora IZIFAST chodzi o np. wydajność, zużycie energii na poszczególnych biegach i ogólnie co sądzicie po informacjach podanych przez producenta. W necie nie ma prawie info bo to nowość. link https://cennik.peflex.pl/rekuperacja/rekuperator-izzi-250-erv-8943 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 20.01.2019 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Po co w jednej sypialni nawiew i wywiew?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kan 21.01.2019 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Tam będzie mała garderoba. W kotłowni (pięć kondensacyjny) projektant dał naw/wyw żeby pomieszczenie było szczelnie oddzielone od reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.01.2019 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 w garderobie nawiew. To nie jest pomieszczenie brudne. Najczęsciej popełniany błąd przez projektantów i instalatorów. Ilośc wywiewów należy ograniczyć do pomieszczeń które naprawdę tego potrzebują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kan 21.01.2019 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 W sumie też sie nad tą małą garderoba zastanawiałem(czy likwidując wywiew w tej garderobie muszę zmniejszyć nawiew) , czy reszta jest ok i co sądzicie o rekuperatorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.01.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) ale gdzie zmniejszyć nawiew? w sypialni? Spiżarnia jesli jest obok kuchni i nie będziesz tam wieszał ćwiartki świniaka to też nawiew. Edytowane 21 Stycznia 2019 przez coulignon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 21.01.2019 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Spiżarnia jesli jest obok kuchni i nie będziesz tam wieszał ćwiartki świniaka to też nawiew. O ile nawiew (zamiast wywiewu) w małej przysypialnianej garderobie jest logiczny to z czego wynika taka rada dla spiżarni? Faktycznie tak będzie lepiej, dlaczego wszyscy projektanci daja wywiew w spiżarni? Jestem w trakcie budowy, nie negauje tylko żywotnie zainteresowany jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 21.01.2019 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 bo zakładają że tam będzie żarciem śmierdzieć. A doświadczenia są takie że zaciąganie wilgotnego i ciepłego powietrza z kuchni nie sprzyja przechowywaniu się np warzyw w spiżarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kan 21.01.2019 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Ja w spiżarni warzyw raczej nie będę trzymał a w nieogrzewanym garażu(niższa temp.) raczej będą tam przetwory, karma dla psa czy inne rzadziej używane rzeczy, pojemniki na plastik czy szkło więc bardziej skłaniam się do wywiewu. A czy może ktoś coś napisać na temat ręku, może ktoś używa z wymienniki antalpicznym. Nikt nie używa reku z odzyskiem wilgoci.? Edytowane 21 Stycznia 2019 przez b_kan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_kan 30.01.2019 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Mam jeszcze pytanie, czy na skrzynkach przelotowych nie jest konieczna przepustnica rozpraszajaca powietrze na parter (chodzi o to czy powietrze równomiernie rozłożyć sie na nawiew na parterze czy większość będzie leciało do góry). Czy pomożecie wybrać jednostkę z pośród ponizszych (jeśli można to dlaczego ta lub inna) Kinetic BVut vb EC 350Brink Renovent excellent 300Jan gaz 350 wnwhAirpack 300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts