Ew-ka 19.10.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Dla mnie też te płytki z aranżacją sa bezuzyteczne - nie potrafie sie tym bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 19.10.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Ale numer Kupilam Muratora tylko dla tej plytki, i nawet tego nie zapisze ? Z tego co pamietam jest jeszcze opcja save screen - zachowaj obraz z ekranu i mozna to do jakiegos painta albo paint shop pro 9 wstawic czy jakos tak. Moze jakis fachowiec informatyk sie wypowie jak to 'sejwnac' i odtworzyc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.10.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Z poziomu programu podanego przez Muratora zapisać ustawień i aranżacji nie da a funkcja PrintScreen (jest taki klawisz) dział ale co z tego jak nie będzie można dołożyćtym programem chciażby drugiej umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 19.10.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Czyli nic nowego. Od czasu sławetnego kompletu "kalkulatorów" liczby elementów itp., które potrafiły nawet nie tyle co zwykły czterodziałaniowy kalkulator, płytkę CD od razu odkładam na półkę bez rozpakowywania. I widzę po Waszych postach, że mam rację... Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 21.10.2004 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 ja rozumiem, że to wersja demonstracyjna programu... tylko, że to powinno być napisane na płytce A czemu nie jest? Bo pewnie trochę mniejsza byłaby sprzedaż numeru... A jak pisze ładnie na płytce "program do projektowania łazienek" czy jakoś tak... to jest po prostu oszustwo Mnie akurat ta płytka specjalnie nie interesuje - łazienki już zaprojektowałam, ale sam fakt wkurza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 21.10.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Na płycie pisze malutką czcionką : "Egzemplarz promocyjny - nie do sprzedaży. " Zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 21.10.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Na płycie pisze malutką czcionką : "Egzemplarz promocyjny - nie do sprzedaży. " Zgroza Ten napis akurat zauważyłam... tylko, że egzemplarz promocyjny nie oznacza wersji demonstracyjnej Przecież np. filmy dodawane do gazetek też nie są do osobnej sprzedaży, a są to pełne filmy a nie zwiastuny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.10.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Darowanemu w żeby się nie patrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.10.2004 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Mnie też ta płytka wkurzyła......bezużyteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 21.10.2004 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Darowanemu w żeby się nie patrzy. Nie darowane tylko kupione 10 ZETA piechotą nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 22.10.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Ja też coraz częściej się wkurzam na Muratora - bezużyteczne płytki, powtarzające się zdjęcia itd. Z tego wszystkiego najlepsze jest forum, bo tu są żywi ludzie, którzy budują jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja 22.10.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 To nie jest do końca tak. Wprawdzie program nie pozwala zapisywać, ale przy ponownym uruchomieniu na ekranie zachowany jest widok ostatnio zaprojektowanego pomieszczenia. Poza tym ja nie kupiłabym programu do projektowania łazienek za kilka tysięcy złotych, bo nie mam wolnych takich środków w czasie budowy. A taka płytka pomaga chociażby w ogólnej orientacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 23.10.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2004 To , co zawiera płytka, zapiera dech i owszem, ale na zdrowy rozum to propozycje dla właścicieli platynowych kartoników z chipem. I było by mi wręcz przykro, jak koszt takiej łazieneczki w wersji " classic" z paradną misą wtopioną w kredens wyszedł by w okolicach dość niezłego samochodziku. Może jednak powinno być więcej dla chudszego portfela, z ozdobnikami w wersji lux, a nie sam towar z najwyższej półki. Nie jest sztuką wydać dużo i mieć jak z katalogu, ale osiągnąć taki stan przy minimalnych kosztach. Proponuję kącik oszczędnych wykonawców detali , ze zdjęciami i wyceną : to i to kosztowało w sumie tyle a tyle. I niech brać budowlana zamiera w zdumieniu,że można, chociaż wydaje się to mało możliwe. A jest się czym chwalić...wystarczy Forum poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.10.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 ziaba, "a jakby na dajmy na to" jaki łapcerdak by lakier, znaczy szkliwko na takiej ecramice porysował. I tu łobrazek z reklamy środków czyszczących dający zbliżenie na stopy obute dziewuszki kręcącej pirueta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
web 03.11.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Witam serdecznieNa wstępie chcielismy podziękować za przychylne posty dotyczace płyt CD dołaczanych do miesięcznika Murator. Natomiast jesli chodzi o te pozostałe....: Programy zamieszczone w numerach 10 i 11/2004 nie sa wersjami demo jak niektórzy sugeruja. Oczywiscie wersję demo programu PRO100 (na bazie którego przygotowalismy programy do projektowania kuchni i łazienek) zamieszczonego dodatkowo i wyrażnie oznaczonego na płycie - mozna sciagnać ze strony producenta... Zas wspomniane programy do projektowania łazienek czy kuchni umożliwiaja zaprojektowanie wnętrza i zapisanie projektu (automatyczne) i oferuja prezentowana przez nas funkcjonalnoać. Martwi nas fakt ze tak zostały przez Państwa odebrane nasze starania. Wystarczy jednak przypomnieć ze całkowicie pełna wersja programu PRO100 o stosownych możliwosciach kosztuje ~ 3 tys. zł i trudno zrozumieć że takiej własnie wersji ktokolwiek oczekiwał na naszej płycie. Tym bardziej ze płyta jest dodawana do miesięcznika całkowicie bezpłatnie. Cieszy nas natomiast fakt że sa Czytelnicy, którzy znalezli w zaproponowanych przez nas programach możliwosć zaprojektowania wybranego wnętrza w sposób pozwalajacy przybliżyć w wyobrazni i na ekranie końcowy jego kształt i wyglad. Zespół projektów mutlimedialnychWydawnictwa MURATOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastel 08.11.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Zastanawiam sie jedynie jaki wplyw na te inne formy ma Redakcja? wg mnie bardzo duże, gdyż jeśli by zaproponowali odpowiednią kasę autorowi/dystrybutorowi to nie było by problemu tak sie chyba składa że to autor programu zabulił... za umieszczenie jak by nie było swojej reklamówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 16.11.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Przejrzałem, może zbyt pobieżnie artykuł o kominkach. Ciekawy, nie powiem. Jeno wynika z niego, że powietrze z zewnątrz doprowadza się w okolice kominka. Może tak jest w niektórych modelach, ale w mojej Tarnavie powietrze idzie do komory spalania i nie miesza się z tym z pomieszczenia. Może z powodu wielkości miejsca o tym nie wspomniano - w końcu to chyba nie tylko ten model tak ma? Po drugie nie za bardzo zgodzę się z twierdzeniem, że powietrze dostaje się do wkładu też z pomieszczenia poprzez szparę wokół drzwiczek. Sprawdzałem świeczką i jakoś takiego ciągu wykryć nie mogłem. Więc może to znowu nie wszystkich wkładów dotyczy? Dowiedziałem się też że moja rura doprowadzająca powietrze za wąska jest (fi 100 a powinno być fi 160). Może jakiś dopisek by się przydał, że nie jest to absolutne minimum, bo przy moich 18 kW jakoś nie widzę problemu ani z rozpalaniem ani z paleniem? Może to sprawa 7 m komina? Bo często muszę mocno przykręcać dopływ powietrza by za bardzo nie buzowało Ale ogólnie artykulik polecam - oczywiście z pewnym przymrużeniem oka ;) (np. od razu kuć posadzkę by wymienić rurę na szerszą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 16.11.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Typowe doprowadzenie tlenu do Tarnavy 18kW to rura fi 110 i tyle wystarczy. W innych wkladach jest wiecej np fi 150 . Tarnava jest wyjatkowo szczelna wokol drzwiczek ale w wilelu wkladach jest to problem np Spartherm z podnoszona szyba ma pewne luzy bo musi je miec [ dotyczy to wiekszości wkładów z podnoszonymi frontami]. Sporo wkładów ma szpare w górnej cześci szyby i tak zasysa tlen do spalania.. i kicha spalinami ... pozdrawiam Darek B http://www.kominki.xip.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 18.11.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Odnośnie mojego komentarza do artykułu o kominkach - dotyczył on artykułu z nr 12/2004. Jakoś, może podświadomie, zignorowałem upływ czasu i pomyliłem 11 z 12 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 18.11.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 . Jakoś, może podświadomie, zignorowałem upływ czasu i pomyliłem 11 z 12 ;) Podświadomość dużo może -fakt ale ... będę okrutna (wybacz) -czas robi i tak swoje : proszę od tej chwili o komentarze w murator 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts