scrolll 22.01.2019 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Witam Nie dawno wprowadziłem sie do mieszkania, gdzie do ogrzewania służy piec dwufunkcyjny junkers ZW 24-2 oraz sterownik temp (zwykły tylko temp sie ustawia). Mieszkanie ma ok 60m2, grzanie mam ustawione na 50st, sterownik na 20st a grzejniki prawie na full odkrecone. I ogólnie jest zimno. Jak ustawie więcej na piecu to czesto się włacza. Nie wiem ile gazu mi poszło. Pierwszy raz mam do czynienia z ogrzewaniem gazowym. Jak najlepiej ustawić taki piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 23.01.2019 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Grzejnik podkręć na maxa, a na kotle ustaw 60 albo 70 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrolll 23.01.2019 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Wczoraj ustawiłem temp na sterowniku na 20st, na piecu zostało 55st, kaloryfery ustawiłem na 3 i 4 czyli ok 20 - 22st. Piec załącza sie co 20 - 30min. Nie wiem czy to nie jest za często :/. Ogólnie jest troche cieplej ale szału nie ma. Czy ten piec ma jakieś ustawienia kiedy ma grzać mocniej a kiedy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARexx2 23.01.2019 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Piec włącza i wyłącza Ci się w tedy jak temperatura spadnie lub przekroczy zadane 20 stopni na sterowniku (przeważnie 19,8 i 20,2 stopnie C). Temperaturę wody ustaw na piecu taką aby piec mógł nagrzać pomieszczenie do tych 20-stu stopni. Przy temperaturze na zewnątrz w okolicach zera, powinno wystarczyć 50 st.C a przy -20st.C na zewnątrz to i 75st.C na piecu może być za mało. Wszystko zależy od powierzchni grzejników jak i od ogrzewanych pomieszczeń. Termostaty na grzejnikach w pomieszczeniu w którym masz regulator odkręć na 5, w pozostałych pomieszczeniach wg upodobań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scrolll 23.01.2019 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Sytuacja grzejnikowo/instalacyjna wygląda u mnie tak: - łazienka - piec i grzejnik drabinka- pokój mały - jeden grzejnik- sypialnia - jeden grzejnik- salon z kuchnią - dwa grzejnikiSterownik temp pokojwej jest w korytarzu - nie ma tam żadnego źródła grzania. Jest to Junkers TR 12 tylko regulujący temp. Staram sie zamykać drzwi do pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 25.01.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Witam, W sprawie rozwiązania Pana problemu z ustawieniami kotła Junkers ZW 24-2, zachęcam do bezpośredniego kontaktu z jednym z naszych Autoryzowanych Serwisantów, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z Autoryzowanym Serwisem pod numerem infolinii: 801 900 810. W razie pytań chętnie pomogę. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Junkers-Bosch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts