radauskas 22.01.2019 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Mam małe pomieszczenie ( 1,5 x 2,3 m ) ze skutymi płytkami na podlodze. Powierzchnia jest bardzo nierówna. Potrzebuje wylać od 1 do 3 cm. grubości wylewki. Czym to zrobić najprościej ? Na masę samopoziomującą to chyba raczej za grubo ( i pewnie drogo ) ? Chodzi mi o jakąś prosta technologię, którą ogarnie majsterkowicz, a nie budowlaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.01.2019 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Nasuwa mi się rozwiązanie. Zaprawa samopoziomująca - wyjdzie dobrze i nie tak drogo jak myślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radauskas 03.02.2019 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Moozecie podpowiedzieć w kwestii jaką wylewkę zastosować ? Chciałem Kupić KREISEL 201. Niedroga i duzy zakres grubości ( 3-60 mm ). Ale jak poczytałem opinie w sieci to załamać się mozna. Ponoć tragedia pod każdym względem. Potrzebuje cos co się ładnie ułozy, nie odzieli się woda od proszku i będzie miało spory zakres grubości,.. no i jeszcze cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 05.02.2019 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Napisz jaka będzie okładzina docelowa . Wylewki samopoziomujące wymagają doświadczenia . To nie jest tak , że sypiesz wylewkę z worka do wiaderka , mieszasz , lejesz i masz równo . Ponad to musisz uzbroić się w cierpliwość , bo czas schnięcia , to tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 05.02.2019 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Dla mnie prostą technologią jest położenie listew 6mm, wyrównanie podkładkami, przyklejenie klejem gipsowym i wylanie zaprawy wyrównującej Atlasa, Mapei , Kleib czy Cemixa - ważne żeby nie była stara! Jak jest za cienko na listwę, to podkładkami łapię poziom, nakładam kleju gipsowego, ściągam łatą po podkładkach i po wyschnięciu mam "szyny" po których ściągam. Edytowane 5 Lutego 2019 przez Pytajnick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radauskas 05.02.2019 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Terakota. Tak to sobie wyobrażałem. Sypie proszek do wiadra, mieszam z wodą rozlewam, odpowietrzam i wyrównuje i znikam na 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.02.2019 02:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Jak pod płytki , to rozważ klej grubo warstwowy do płytek . Następnego dnia po wyrównaniu , możesz przystępować do dalszych prac . Klej nakładając wcierasz . Unikniesz w ten sposób odparzenia , o co przy masie samo rozpływnej nietrudno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radauskas 07.03.2019 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 No więc tak,.. miesiąc temu wylalismy posadzki. W łazience cementowa ( bo grubiej ), a w przedpokoju samopoziomująca ( bo cieniej ). Czy na te powierzchnie mozna bezpośrednio kleić gres czy trzeba jeszcze zagruntować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.03.2019 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2019 Trzeba gruntować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radauskas 19.03.2019 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Muszę się przyznać, że ta wylewka samopoziomująca to nam fatalnie wyszła. Kilka razy kładłem juz pytki na podlodze ale jeszcze nigdy na tak nierównej powierzchni Byłem absolutnie przekonany, że czas wiązania takiej wylewki to 2-3 godziny lub więcej i że po wylaniu, rozgarnięciu i odpowietrzeniu wałkiem ona po prostu sobie spokojnie łapie poziom. tym czasem przy wylewaniu 3-go wiadra ( worka ) pierwsze wylane wiadro juz twardniało. Chcielismy jeszcze cos korygować i tylko napsulismy. No ale taka cena nauki Czy to normalne, że wylewka tak szybko tężeje ? Może są jakieś wolniejsze bo jeszcze kuchnie bym wylał pod płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 19.03.2019 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 A co pisałem wcześniej ? To nie takie proste jak się wydaje że jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radauskas 21.03.2019 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 No ok, nie jest. Ale czy wylewka nie powinna dłużej tężeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 22.03.2019 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2019 Następnym razem zastosuj listwy tynkarskie . Wtedy ten samopoziom wylejesz równo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts