jeno 15.10.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Jeżeli macie jakieś doświadczenia w wierceniu studni napiszcie. Wszystko mnie interesuje, a szczególnie koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia.m 15.10.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Mam studnie glebokosc ok 50 metrow kosztowala mnie razem z pompa i hydroforem i podlaczeniem ( co prawda wadliwym) 8380 zł.Wykonana na wiosne tego roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 15.10.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Ja mam wierconą na 16 m i dałem za to 1600zł. Zrobili to w dwa dni -pierwszego wywiercili całą studnie -drugiego przywieżli i obsadzili rury. Studnia jest przygotowana do zamontowania pompy głębinowej Grunfos czyli rura osłonowa 90 mm średnicy a dodatkowo założyli na czas budowy domu rure wew. do abisynki. Za to wszystko (robota+materiał) jak wyżej 1600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeno 15.10.2004 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Płaciłeś za metr czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 15.10.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Robiłem ją w marcu 2002r. i wtedy liczyli sobie po 100zł. za metr (robota+materiał) Są z Wołomina pod Warszawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.10.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 A ja mam studnie wiercona recznie. Wiercili i od razu zakladali rury oslonowe wsuwajac je w slad za wiertlem. Nie najtansza technika, ale konieczna w przypadku wysokiego poziomu wod gruntowych. Technika ta powoduje ze po zewnetrznej stronie rury oslonowej warstwy geologiczne nie sa naruszone i syfiasta woga podskurna nie dostaje sie do wody pitnej, co zdaza sie w przypadku studni ktore sa najpierw wywiercone a potem dopiero sie w nie wpycha rury oslonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 17.10.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 ja jeszcze nie robiłem ale już rozmawiałem z ekipami - podsumowując to biorą około 60-70 zł za metr głębokości ale nie mniej niż 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 17.10.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 ja jeszcze nie robiłem ale już rozmawiałem z ekipami - podsumowując to biorą około 60-70 zł za metr głębokości ale nie mniej niż 600 zł. a gdzie tak? bo u mnie wokół Poznania to wszyscy jakby się zmówili i każdy mówi 100zł za metr wiercenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 17.10.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Teraz w "martwym" juz sezonie typowa cena to 100 zl z materialami, lub 80 zl bez.Choc chyba tych materialow tyle nie wyjdzie bo zalicza sie do nich tylko : przewod z PCV, dolny filtr i zawor zwrotny, ew. samo podlaczenie hydroforu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 17.10.2004 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Te moje ceny z okolic Warszawy. Jeden powiedział 600 zł bez wzgledu na jakiej głębokości będzie - zakłożenie, ze około 8-12 metrów. Inny mówił 60 zł za metr ale nie mniej niż 600 ale jak powiedziałem, że pierw bym chciał założyć taką ręczną studzienkę (nie wiem jak to się nazywa) a dopiero później hydrofor to wtedy zmienił na 70 zł / metr. Zawór wliczony w cenę - studzienka nie hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 19.01.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Sylwku, Czy mógłbyś podac namiary na tego pana od studni? U mnie kroi siędosyć łęboka. Ostatnio rozmawiałam z dwiema firmami (Konstancin i Pruszków) i każdy chciał 250 PLN/metr!!! Przeraziłam się, że gdyby studnia była 50 metrowa, to za 12500 moge poprowadzić wode miejską. A'propos Oni mówili o jakichs ekstra rurach PCV, srednica 16 czy coś. Jak zwykle na rodzajach studni i sposobach jej wykonania niewiele się znam. Czy sa przypadki, gdy koniecznie musi byćta ekstra rura? Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 20.01.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Martko - przesłałem numer telefonu na numer GG który podajesz w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.01.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Pisząć "studnia głębinowa" pamiętaj, że na studnie głębsze niż 30 mmusisz mieć pozwolenie wodno-prawne.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martka 20.01.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Sylwku - możesz jeszcz raz?Ostatnio coś gg nie sygnalizuje mi wiadomości, które ktoś mi wysłał gdy byłam niedostępna, ani, które ja wysłałąm do "niedostępnego.W każdym razie gg włączone:)Zgóry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 20.01.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 a gdzie tak? bo u mnie wokół Poznania to wszyscy jakby się zmówili i każdy mówi 100zł za metr wiercenia a jakich fachowcow zbnalazles w okolicy Poznania? masz jakies namiary? tez mam dzialke w Poznaniu i szukam ekipy do studni do wodociag jest daaaaleko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 20.01.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 w sumie to moge polecic ekipe ktora wiercila u mnie, pomimo braku efektu bylem zadowolony sumiennie dwa dni wiercili poddali sie na 12,5m bo nie znalezli wody ale skasowali wtedy tylko połowę cenyGrzegorz Nowak tel. 8238-773 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 24.01.2005 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 ja płaciłem na jesieni zeszłego roku 120 pln za metr głębinówki z materiałem (okolice Warszawy) Jak nie trafią w wodę lub natrafią na pożądny kamień to wiercą drugi odwiert ale za to nie płacisz (a to jest ważne bo nie każda firma ma takie podejście - niektórzy każą sobie za to płacić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufio 30.01.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 A ja mam pytanie z innej beczki do wtajemniczonych tytulowym temacie Jak jest ze strona formalno-papierkowa przy studni. Czy trzeba cos gdzies zglaszac przed wierceniem lub czy trezba miec na wiercenie pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 31.01.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Własnie niedawni byłem w starostwie i okazało się że jakakolwiek studnia wiercona wymaga zgłoszenia do Urzędo do Wydziału Ochrony Środowiska. Oczywiście trzeba oparować dokumentacje projektowa studni, a potem dokumentację powykonawczą. Jak popytałem geologów to cenu były od 1200z(za obie dokumentacje) wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufio 31.01.2005 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Tos mnie brachu pocieszyl A ja tu chcialem ekipe wyslac na dzialeczke aby poszukali i wywiercili. A tu papierki, papierki ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts