Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocena wyceny pompy ciepła

wiertar

Recommended Posts

Dostałem pierwsza ofertę na pompę ciepła z montażem

2a9d76558496ef98med.jpg

W cenie:

Montaż obejmuje:

- Montaż hydroboxu

- Zamontowanie jednostki zewnętrznej (z wykorzystaniem konsoli)

- Połączenie jednostek linią freonową w otulinie (rurki miedziane)

- Sprawdzenie szczelności układu (wykonanie próżni)

- Połączenie jednostek kablem komunikacyjnym (5x1,5)

- Podłączenie do istniejącej instalacji elektrycznej

- Uruchomienie urządzenia i przeszkolenie użytkownika

Może mi mniej więcej ktoś powiedzieć czy taka oferta jest uczciwa?

Będę chciał jeszcze wymienic zasobnik CWU obecnie mały zasobnik 80litrow, a chcialbym wymienić na zasobnik 150-200l

Jako, że jestem na etapie ofert. To mogę dla porównania powiedzieć - że oferty na Panasa miałem Tcap 9kW + zbiornik 300 litrów z montażem za 26tys albo drugą tzw. lodówkę 200l + panas 9kW ale już nie tcap za 25 tys.

Czyli coś koło twojej jak się doliczy 3-4 tys na zbiornik to wyjdzie podobnie. Taniej wychodzi szajsung albo lg 9kW mam oferty na około 21 tys ze zbiornikiem 200l + bufor + montaż

• 2 weeks później...

Witam,

Jeżeli jest Pan zainteresowany wyceną zakupu oraz montażu pompy ciepła zachęcam także do kontaktu z jednym z Autoryzowanych Instalatorów marki Junkers-Bosch. Wyszukiwarkę naszych instalatorów można znaleźć na stronie http://www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem pod numerem infolinii: 801 900 810. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej, na której znajdują się szczegółowe informacje odnośnie pomp ciepła z rodziny Bosch Compress http://www.junkers.pl/produkty/.

Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant Junkers-Bosch