PavelS 22.01.2019 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Mam do podłączenia rurę spiro w pionie pomiędzy okapem wylot 120 mm a sufitem podwieszanym wlot 130 cm z kołnierzem wewnątrz. Zakupiłem rurę spiro 125 mm i opaskę zaciskową, by ją zamontować u dołu. Natomiast mam problem u góry bo spiro nie przechodzi przez kołnierz. Co zrobić - rozciąć spiro i próbować ją tam wepchnąć? Kupić spiro o średnicy 120 mm? Załączam poglądowo zdjęcie i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.01.2019 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Chciałbym Ci doradzić ale nie bardzo rozumiem Jednak jeśli masz zachowany kierunek to tak zrób, czyli kierunek wydmuchu ma nie napotkać żadnej krawędzi łączenia coś na zasadzie rozkładanej anteny teleskopowej(choinki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavelS 22.01.2019 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 Inaczej zadając pytanie - jak mam zamontować spiro u góry?a) wepchnąć na siłęb) naciąć u góry i wepchnąć na siłę, czyc) kupiłem zbyt szerokie i nie pomoże a lub b --> muszę kupić rurę o mniejszej średnicy Nawet jeśli to wariant c jest odpowiedni, w jaki sposób powinienem przymocować rurę u góry, żeby było stabilnie i szczelnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PavelS 23.01.2019 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Anyone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 23.01.2019 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Ktoś może odpowie Montuje się to , a raczej uszczelnia taśmą do wentylacji taka w nazwie: TPVC - Taśma samoprzylepna uszczelniająca PVC kolor szary, gruba jak pod adresem https://www.hakom.pl/katalog-produktow/systemy-wentylacji/narzedzia/materialy-montazowe/tasma-uszczelniajaca---tpvc,p309329563 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts