kusterek 02.12.2020 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 Witam. Posiadam ten sam problem. Po wymianie ale tylko jednego z czujników znów po krótkim czasie "ochrona hałas" początkowo na najwyższym biegu, teraz już na wszystkich. Moja cierpliwość do Zehndera dobiega końca. Od samego początku są z nim same problemy, a niestety naprawy w czasie gwarancji to farsa - prawie 3 miesiące od zgłoszenia do przyjazdu serwisanta. Pobór mocy to jakaś masakra. Przy - 1na czerpni grzałka ciągnie już 311W. Rekuperacja miała być udogodnieniem a stała się utrapieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco-Polo 12.12.2021 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 @ msabaj Witam, I jak wrażenia po 2 latach eksploatacji AERIS-a ? Czy ten pobór prądu faktycznie taki duży w czasie mrozów ? Mam zamontowanego AERISNEXT 350 VV TR STANDARD. Ja jeszcze nie mieszkam, ale uruchomiłem już rekuperację i przy obecnych temp. ok -2*C / -4*C => na 0 biegu pobór ok 5 kWh / dobę a na 1 biegu ok 9 kWh / dobę. Na wyższych biegach jeszcze nie sprawdzałem bo szkoda prądu... Jestem mocno rozczarowany bo w ulotkach i na stronach koszt pracy nagrzewnicy był opisywany jako powiedzmy ok 200 PLN / ROCZNIE a tu okazuje się , że przy niedużym mrozie zapłacę tyle (albo i więcej) za miesiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 12.12.2021 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Dlatego opcja z erv i grzałka na -6 daje zdecydowanie lepszą sprawność i mniejsze zużycie energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts