Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop dla samoroba

Recommended Posts

Niestety ze względu na dość otwarty charakter domu architekt przy płytach zastosował pociąg 45 cm przez budynek , z tego powodu będzie monolit albo teriva

Też miałem podciąg przy monolicie.

Jednak po ściągnięciu ofert od wykonawców wyszło mi taniej i lepiej zakupić płyty smart

Jak Ci sie nie spieszy jakos bardzo to ja w sierpniu bede pod koniec zmagan ze stropem monolitycznym solo... bede opisywal...mam nadzieje ze sie dA

Witam

Ja też miałem robić strop monolityczny sam ale ostatecznie robiłem ze znajomym. Bardzo ciężko jest go wykonać samemu, trzeba ciągle uważać żeby stemple czy deski nie zleciały na ciebie. Nie wyobrażam sobie sam podnosić rząd stempli z deską i jeszcze to zamocować poza tym jeszcze dochodzą wieńce, żebrowanie, a jak jest jeszcze podciąg długi z 6mb to masakra.

Dla własnego bezpieczeństwa rób to z kimś.

Pozdrawiam Dj_

Niestety ze względu na dość otwarty charakter domu architekt przy płytach zastosował pociąg 45 cm przez budynek , z tego powodu będzie monolit albo teriva

Płyty strunobetonowe można połączyć z podciągiem.

Podciąg może być żelbetowy lub stalowy.

Ofertę na strop kanałowy strunobetonowy miałem na 150zł/m2 z transportem bez rozładunku.

Podciag jest w każdym przypadku tylko w teriva i monolicie połowa pociągu chowa się w wysokości stropu. Teraz się zastanawiam który będzie łatwiej wykonać samorbowi?

W płytach kanałowych podciąg też może się chować.

[ATTACH=CONFIG]425927[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]425928[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]425929[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]425930[/ATTACH]

że sę tak nieśmiało wtrące ze stropem , może warto rozważyć JS1 lub JS2 ?

Bedzie trochę gorzej z akustyką stropu.

• 1 month później...