chłodnik 25.01.2019 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 cześć,Zaczynam przygodę z budową własnego domu, budowę będę prowadził sam ewentualnie z pomocą znajomych.Jaki strop dla samoroba będzie szybszy w wykonaniu teriva czy monolit? Jakie wy robiliście? Ile czasu zajęło wam zrobienie stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.01.2019 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Płyty ze strunobetonu. Odpadają Ci wszelkie podpory montażowe. Zamki zalewasz betonem i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chłodnik 25.01.2019 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Niestety ze względu na dość otwarty charakter domu architekt przy płytach zastosował pociąg 45 cm przez budynek , z tego powodu będzie monolit albo teriva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefek1980 25.01.2019 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 U siebie robiłem terrive, jednak po zrobieniu płyty fundamentowej nie powinno też być problemu ze stropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 25.01.2019 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Niestety ze względu na dość otwarty charakter domu architekt przy płytach zastosował pociąg 45 cm przez budynek , z tego powodu będzie monolit albo teriva Też miałem podciąg przy monolicie. Jednak po ściągnięciu ofert od wykonawców wyszło mi taniej i lepiej zakupić płyty smart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chłodnik 25.01.2019 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Ofertę na strop kanałowy strunobetonowy miałem na 150zł/m2 z transportem bez rozładunku.Podciag jest w każdym przypadku tylko w teriva i monolicie połowa pociągu chowa się w wysokości stropu. Teraz się zastanawiam który będzie łatwiej wykonać samorbowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 26.01.2019 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Jak Ci sie nie spieszy jakos bardzo to ja w sierpniu bede pod koniec zmagan ze stropem monolitycznym solo... bede opisywal...mam nadzieje ze sie dA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djcezar 30.01.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Jak Ci sie nie spieszy jakos bardzo to ja w sierpniu bede pod koniec zmagan ze stropem monolitycznym solo... bede opisywal...mam nadzieje ze sie dA Witam Ja też miałem robić strop monolityczny sam ale ostatecznie robiłem ze znajomym. Bardzo ciężko jest go wykonać samemu, trzeba ciągle uważać żeby stemple czy deski nie zleciały na ciebie. Nie wyobrażam sobie sam podnosić rząd stempli z deską i jeszcze to zamocować poza tym jeszcze dochodzą wieńce, żebrowanie, a jak jest jeszcze podciąg długi z 6mb to masakra. Dla własnego bezpieczeństwa rób to z kimś. Pozdrawiam Dj_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.01.2019 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Niestety ze względu na dość otwarty charakter domu architekt przy płytach zastosował pociąg 45 cm przez budynek , z tego powodu będzie monolit albo teriva Płyty strunobetonowe można połączyć z podciągiem. Podciąg może być żelbetowy lub stalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busy_beaver 30.01.2019 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Płyty strunobetonowe można połączyć z podciągiem. Podciąg może być żelbetowy lub stalowy. Zależy jeszcze jaka rozpiętość ścian. U mnie nie trzeba nawet podciągu, strop smart ma tylko 20 cm grubości przy długości 7,1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.01.2019 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Podciąg nie musi być tylko z powodu rozpiętości stropu.Podciąg może być pod ścianę powyżej lub jako nadproże.Strunobetony tak średnio do 12 m rozpiętości .... i więcej ale to zależy od obciążeń i grubości stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 01.02.2019 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 że sę tak nieśmiało wtrące ze stropem , może warto rozważyć JS1 lub JS2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.02.2019 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Ofertę na strop kanałowy strunobetonowy miałem na 150zł/m2 z transportem bez rozładunku. Podciag jest w każdym przypadku tylko w teriva i monolicie połowa pociągu chowa się w wysokości stropu. Teraz się zastanawiam który będzie łatwiej wykonać samorbowi? W płytach kanałowych podciąg też może się chować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.02.2019 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 [ATTACH=CONFIG]425927[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]425928[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]425929[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]425930[/ATTACH] że sę tak nieśmiało wtrące ze stropem , może warto rozważyć JS1 lub JS2 ? Bedzie trochę gorzej z akustyką stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chichot_23 06.03.2019 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Ja u siebie będę robić strop Filigran. Płyty mogą mieć długość do 12 m i wykonane pod każdy projekt. Poza tym po ułożeniu i zalaniu ich spód (sufit) jest gładki jak stół więc odpada tynkowanie. No i nie ma mowy o klawiszowaniu (porównywalny do monolitycznego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts