bielik1 25.01.2019 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Witam forumowiczów mam działeczkę na wschodnich okolicach Łodzi i w kwietniu rusza u mnie stawianie szkieletora z prefabrykatów ale tym razem nie o tym... Postanowiłem trochę wcześniej załatwić temat wykonania przyłącza wodnego i wystawiłem w internecie zapytanie ofertowe. Odezwało się kilku fachowców aczkolwiek żaden bez oglądania działki nie chciał za bardzo tej roboty wyceniać, jeden z tych człowieków z racji, że mieszka blisko mojej działki to podjechał zobaczyć co i jak i wycenił następująco: - materiał + robocizna 130 zł/mb - inwentaryzacja ze zgłoszeniem 500 zł - jakaś studzienka rewizyjna przy drodze (podobnież zakład komunalny będzie tego wymagał w przypadku mojej działki) 1500 zł Długość przyłącza dość spora bo 70 m. Czyli w sumie wychodzi około 11000 zł - sporo... Powiem szczerze, że chętnie podjął bym współpracę z gościem bo wydaję się dosyć kompetentny, rzeczowy oraz zna ludzi w zakładzie gospodarki komunalnej odpowiedzialnej za wodociągi więc będzie wiedział jak to zrobić by przyłącze było bezproblemowo odebrane. Natomiast trochę boli mnie ta cena i zastanawiam się czy 130 zł za metr to dużo czy mało... Dajcie znać proszę co myślicie o tej wycenie, może ktoś akurat ma rozeznanie na temat tego typu kosztów w Łodzi i okolicach... Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwierzaczysko 01.02.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Cześć, bardzo drogo. Przed zimą wykonywałem przyłącze u siebie. Wprawdzie nie Łódź tylko okolice Grokca, ale za taką samą długość przyłącza na rurze fi50 z zaworem odcinającym w drodze i drugim na działce oraz wodomierzem zapłaciłem 5300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielik1 02.02.2019 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Cześć, bardzo drogo. Przed zimą wykonywałem przyłącze u siebie. Wprawdzie nie Łódź tylko okolice Grokca, ale za taką samą długość przyłącza na rurze fi50 z zaworem odcinającym w drodze i drugim na działce oraz wodomierzem zapłaciłem 5300. Dzięki za odpowiedź. To faktycznie dobrą cenę dostałeś. Był u mnie jeszcze jeden fachowiec, wycenił robotę na 120 zł za mb, powiedział, że było by takiej ale boi się, że woda podejdzie pod wykop i będzie robota w błocie. Niby troche taniej za metr ale znowu wycenił drożej studzienkę z zaworem odcinającym która musi być przy drodze. Tak wiec wychodzi na prawie to samo. Niestety zdaję się, że taki jest mniej wiecej cennik w tej okolicy i mogę liczyć tylko na to, ze uda sie znaleźć jakąś ekipę z którą ze względu na długość przyłącza uda się wynegocjować jakąś sensowną cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts