OTTO123 26.01.2019 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Jest to w starym domu, pokryty blachą, najprościej wytłumaczyć można to na zdjęciach , które zamieszczam. Takiego nieocieplonego dachu mam 3 komory między krokwiami, każda na szerokość 80 cm i głębokości 2 m, czyli razem z krokwiami jest 6 m2. Co byście mi polecili, możliwości wciągnięcia tych trocin nie mam, na samej górze jest miejsca gdzieś na 7 cm, a im niżej tym mniej. Zastanawiałem się nad wełną 5 cm w płatach i wsuwać, ale tam niżej je nie wsunę bo się połamie, może styropian, ale czy wysokie temp go nie zniszczą, no i szczelnie tego nie zrobię ? A może jakiś granulat, tylko że da się go samemu tam zaaplikować, bo z maszyną to nie wiem czy ktoś do mnie pofatyguje dla 6 m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 27.01.2019 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Możliwości masz parę: granulat wełny, celuloza, perlit. Rzeczy od trudno zapalnych do niepalnych Możesz próbować wypożyczyć maszynę do wdmuchiwania ,albo sobie zbudować samemu inżektor na podstawie odkurzacza. Piszesz o niemożliwości w(y)ciągnięcia trocin.Odkurzacz przemysłowy +odpowiednia ilość węża dają radę to uprzątnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OTTO123 28.01.2019 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Już obdzwoniłem firmy i za ocieplenie tego kawałka wołają 1000 zł.Rozumiem że transport maszyny i dojazd (20 km) kosztuje, ale tyle nie dam.Kupię twardą wełnę w płatach będę docinał na szerokość i wciskał łatą z przemontowaną porzeczką - coś ale grabie.Jest to nad pomieszczeniem w którym odkręcam grzejnik dopiero przy -20 s.To taka graciarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts