Gość 16.10.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 W odpowiedzi na któryś wątek na tym forum poruszyłam ten temat, ale pomyślałam sobie, że warto stworzyć nowy i zobaczyć jak mili forumowicze to widzą. Wśród moich znajomych z różnym stażem małżeńskim i w różnym wieku zdania są podzielone: razem do końca życia na dobre i na złe i osobno dla dobra obu stron. Oczywiście chodzi o spanie! A co Wy o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.10.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Razem, ale duże łóżko /2mx2m/ i osobne kołdry. Do tego osobne szafki nocne i lampki. Mąż zostaje wyeksmitowany do salonu tylko po duzych imprezach. Chrapie wtedy niemilosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaj 16.10.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Razem, razem, razem- tylko na dużym łózku, żeby było wygodnie, oddzielne kołdry ( lubię w nocy się owijać ). Podsumowując- wygodnie ale blisko siebie, żeby można się było do siebie w każdej chwili przytulić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaj 16.10.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Qrcze Majka równocześnie pisałyśmy i wysłałyśmy i wyszły takie same prawie posty. Chyba w tym temacie nadajemy na tych samych falach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.10.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Pewnie wiekszość będzie miała podobną opinię. Ale zobaczymy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 16.10.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Po 50-tce koniecznie oddzielnie łóżka, a oddzielnie sypialnie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 No to jeszcze ze 20 lat razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaj 16.10.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 A co takiego dzieje się po 50, że trzeba mieć oddzielne sypialnie??????? Ja tak nie chce Może wypowiedzą się 50-ciolatkowie!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 A co takiego dzieje się po 50, że trzeba mieć oddzielne sypialnie??????? Ja tak nie chce Może wypowiedzą się 50-ciolatkowie!!!!!!!!!!!!!!! Do 50-tki troche mi jeszcze brakuje, ale mam bliżej niż dalej niestety . Ale mogę wam drodzy forumowicze powiedzieć, w oparciu o doświadczenia swoje, znajomych i rodziny, CO SIĘ DZIEJE! Otóż senek już nie ten co 20 lat temu . Lekkie toto i coś lichawe. Myśli różne telepią się po łepetynie, te miłe , ale te okropne też Jedno coś lubi łazić po chałupie w środku nocy, a to napić się wody, a to wyjżeć przez okno, bo pies zaszczekał, a zresztą powód nieważny, nosi go i tyle! Drugie sen ma w miarę stabilny, śpi cichutko, do rana, że aż czasem trzeba sprawdzać czy dycha . A rano? Jedno i drugie nie wyspane, a w robocie umysł musi być jasny i świerzy bo inaczej.... Wiadomo! Wieczorem.... Jedno idzie spać 22-ga, bo tak chce! Drugie - a to jeszcze poczyta, bo książka ciekawa, a to film fajny pokazują, a to meczyk... Potem wślizguje sie do wspólnej sypialni niby na paluszkach i.... bęc!!! na łóżko (czyt. materac), drugie już frunie do góry, a śni mu się 10 w skali Beauforta! I gdze tu spokój!? i gdzie tu azyl!? Co wcale nie znaczy, że u wszystkich tak jest! Znam takich co śpią razem na pojedynczym łóżku, bo muszą być bardzo przytuleni! I dobrze! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 16.10.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Po 20 latach zaobrączkowania nie wyobrażam sobie nie dość, że oddzielnych kołder, a co tu mówić o łóżku. Moi drodzy parafianie. Nie ma jak wślizgnąć się cichcem pod wygrzaną kołderkę (220/200) przyspawać się do ciepluśkich plecków i niecnie zasadzić zimne szpytki pod piętki ciepłem buchające. A rankiem szukać po powierzchni ponad 4 metrów cieplusieńkiego uda. Kto w temacie..ten wie o co chodzi. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 ziaba, popieram ja wprawdzie dopiero po 11 latach zaobrączkowania ale też czuję te klimaty razem, razem, razem, kołdra wąska i króciutka (140/200) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 16.10.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 To byłam ja tylko mnie nie zalogowałoa łóżko ma być takie żeby się nie trzeba było po nim szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2004 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 A my najczęściej już od paru lat w trójkę. najpierw jeden Łobuziaczek przytuptywał nad ranem,a jak wyrósł - przytuptuje następny A Mała tak kopie,że często gęsto tatuś ląduje na dole piętrowego łóżka nad ranem,bo zamieniają się miejscami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 16.10.2004 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 Sypialnia z normalnym szerokim na dwa metry łóżkiem w moim domu to jedno z głównch założeń a na nim dwie kołdry oczywiście no bo niekiedy przecież "nieczynne". Ale jednocześnie jest drugi pokój a w nim miejsce do spania, w którym można spać oddzielnie; z prostego powodu - chociażby któreś z nas zapadło np. na grypę ( i odpukać na coś gorszego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 17.10.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Zawsze razem!! I duuuże łóżko http://www.ikea.pl/PIAimages/22199_PE107066_S3.jpg I obowiązkowo jedna kołdra (200x220) A Miś jak to miś jest duży i cieplutki - i tak ma być. Nawet jak już będziemy parą paskudnych tetryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.10.2004 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Duuuże , wygodne łóżeczko i dwie mięciutkie i cieplutkie kołderki . Czasami niepotrzebne Miłych snów - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 17.10.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Razem! Po 12 latach nadal dla mnie to jedna z zalet bycia razem - można się przytulić i od razu złe myśli pierzchną. Nawet, jeśli moja drug połówka już śpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satina 18.10.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Jak większość - razem od początku do końca (mam nadzieję) na dużym wygodnym łóżku i pod wspólną cieplutką kołderką. Miłych snów. Satina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.10.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Oczywiscie ze razem. Jest milej, bezpieczniej, rodzinnie Nie rozumiem tekstu ze po 50 to osobne lozka a nawet sypialnie. To co po 50 to jak to bedzie wygladalo - pokochac sie w jednym z zlozek a potem sio kazdy do siebie. Ale okrutna wizja Czulabym sie jakbym miala pana dochodzacego a nie meza A tak wogole - kto by mial biegac z lozka do lozka? ona czy on? Jak dla mnie jedno duze lozko - zawsze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 18.10.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2004 Niech by było duże i okrągłe, bo ktoś mi notorycznie wcześniej zasypia w skos. A potem mruczy przez sen, że ubije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts