VIRUS254 27.01.2019 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 MAKITA Dłuto PŁASKIE SDS+ 250mm D-08729 + MAKITA HR2810 Kucie otworu w żelbetonie 4x2cm i dłuto pęka po 5min (wcześniej zrobione nacięcia szlifierką)Czy możecie polecić dłuto które trochę dłużej wytrzyma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.01.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 może to nie makita tylko napis makitynie zdarzyło mi się jeszcze żeby pękło po 5 min firmowe dłuto, zresztą chyba wogóle firmowe mi nigdy nie pękło, szyciej się zaokrągliły, chińczyków kilka pękło tuż za uchwytem sds, ale też po dłuuuuugim katowaniu i to takie zwykłe najtańsze nonamy byłyspróbuj innej marki: hilti czy bosch może, albo makitę z porządnego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIRUS254 27.01.2019 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 może to nie makita tylko napis makity nie zdarzyło mi się jeszcze żeby pękło po 5 min firmowe dłuto, zresztą chyba wogóle firmowe mi nigdy nie pękło, szyciej się zaokrągliły, chińczyków kilka pękło tuż za uchwytem sds, ale też po dłuuuuugim katowaniu i to takie zwykłe najtańsze nonamy były spróbuj innej marki: hilti czy bosch może, albo makitę z porządnego sklepu to była dokładnie ta makita https://allegro.pl/oferta/makita-dluto-plaskie-sds-250mm-d-08729-sds-plus-7580720941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.01.2019 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 nie wiem, makita na swojej oficjalnej stronie ostrzega dużym komunikatem o nieautoryzowanych sprzedawcach, tej firmy nie ma na tej liście, kup coś innej firmy lub makitę ale u autoryzowanego sprzedawcy (tylko wtedy pewnie zapłacisz ok. 25-30zł zamiast 6,50). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 01.02.2019 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Kułem ostatnio w stropie 4 otwory pod skrzynki rozdzielcze WM, kupiłem w Casto zestaw wierteł i dłut Makita na SDS+ za ok 110zł i dało radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIRUS254 01.02.2019 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 dziś dostałem paczkę z https://allegro.pl/oferta/bosch-dluto-plaskie-sds-plus-20mm-250mm-7722500909 zobaczymy jak będzie czy stosujecie smary do dłuta np. jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.02.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 uparłeś się na to kupowanie na allegro zamiast na próbę w porządnym sklepie z pewną dystrybucją kupić nie wiem czy bosch za 12 zł nie będzie taki sam jak makita za 7;) u tego samego sprzedawcy masz dłuto o tych samych parametrach ale inny nr modelu i cena 23zł, na Twoim miejscu po Twoich przygodach szarpnąłbym się juz na to droższe:rolleyes: : https://allegro.pl/oferta/bosch-dluto-plaskie-sds-plus-20mm-250mm-robo-kop-6469273818 smarów nie stosuję wcale lub baaaardzo rzadko, wiem, wiem, powinienem, źle robię, powoduję zuzycie narzędzi itp itd ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce, nie mam pod ręką, i nienawidzę brudzących wszystko dookoła na czarno końcówek sds, i wkurza mnie jak nasmarowana końcówka dłuta czy wiertła wala się po kurzu, pyle gruzie, wtedy lepiej mieć suche a czyste niż nasmarowane zagruzowane nieco inaczej w sprzęcie dużo cięższym na sds-max, hex-ie itp, tam już smaruję ale też nie zmieniam co chwile narzedzi a przeważnie jedna robota jednym dłutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts