Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

może to nie makita tylko napis makity

nie zdarzyło mi się jeszcze żeby pękło po 5 min firmowe dłuto, zresztą chyba wogóle firmowe mi nigdy nie pękło, szyciej się zaokrągliły, chińczyków kilka pękło tuż za uchwytem sds, ale też po dłuuuuugim katowaniu i to takie zwykłe najtańsze nonamy były

spróbuj innej marki: hilti czy bosch może, albo makitę z porządnego sklepu

może to nie makita tylko napis makity

nie zdarzyło mi się jeszcze żeby pękło po 5 min firmowe dłuto, zresztą chyba wogóle firmowe mi nigdy nie pękło, szyciej się zaokrągliły, chińczyków kilka pękło tuż za uchwytem sds, ale też po dłuuuuugim katowaniu i to takie zwykłe najtańsze nonamy były

spróbuj innej marki: hilti czy bosch może, albo makitę z porządnego sklepu

to była dokładnie ta makita

https://allegro.pl/oferta/makita-dluto-plaskie-sds-250mm-d-08729-sds-plus-7580720941

uparłeś się na to kupowanie na allegro zamiast na próbę w porządnym sklepie z pewną dystrybucją kupić :)

nie wiem czy bosch za 12 zł nie będzie taki sam jak makita za 7;) u tego samego sprzedawcy masz dłuto o tych samych parametrach ale inny nr modelu i cena 23zł, na Twoim miejscu po Twoich przygodach szarpnąłbym się juz na to droższe:rolleyes: : https://allegro.pl/oferta/bosch-dluto-plaskie-sds-plus-20mm-250mm-robo-kop-6469273818

smarów nie stosuję wcale lub baaaardzo rzadko, wiem, wiem, powinienem, źle robię, powoduję zuzycie narzędzi itp itd ale najzwyczajniej w świecie mi się nie chce, nie mam pod ręką, i nienawidzę brudzących wszystko dookoła na czarno końcówek sds, i wkurza mnie jak nasmarowana końcówka dłuta czy wiertła wala się po kurzu, pyle gruzie, wtedy lepiej mieć suche a czyste niż nasmarowane zagruzowane

nieco inaczej w sprzęcie dużo cięższym na sds-max, hex-ie itp, tam już smaruję ale też nie zmieniam co chwile narzedzi a przeważnie jedna robota jednym dłutem