mr.greg 27.01.2019 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Witam,Mam pytanie odnośnie nadania numeru porządkowego budynku. Na jednej działce stoją dwa domy, powojenne budownictwo, drugi dom wybudowany w latach 70. Do działki jest jedno przyłącze (energia, gaz, wod-kan) i jest ono pociągnięte do drugiego domu, rozliczane wewnętrznie na podlicznikach. Oba budynki figurują jak mieszkalne. Podatek płacony od łącznej powierzchni obydwu domów.Numer porządkowy jest nadany dla starszego domu, tego bliżej ulicy. Chciałbym wystąpić o nadanie numeru porządkowego dla drugiego domu (problem z wspólną skrzynka na listy, czy chociażby z zamawianiem jedzenia na telefon). Nasuwa mi się tylko pytanie czy nadanie numeru porządkowego drugiemu budynku nie przysporzy mi problemów z elektrownią, gazownią i wodociągami. Czy nie będzie wymagane aby drugi dom miał swoje osobne przyłącza? Czy będzie mogło pozostać tak jak jest, czyli jedno przyłącze do działki a rozliczanie na podlicznikach. Czy w Urzędzie będzie trzeba składać osobną deklarację dot. wywozu śmieci? (to akurat nie będzie problemem). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts