jaceksob 16.10.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 witam szanownych klubowiczow. mam nie maly problem i nie wiem jak sobie z nim dac rade wiec prosze bardziej wprawionych w walke z roznymi urzedami i znajacymi sie troszeczke na kwestiach prawnych. w tym roku kupilem dzialeczke budowlana 7,8ara od Urzedu Miasta za nie mala kwote na przetargu pytalem czy na dzilce zanjduja sie jakies media - zapewniano mnie ze nie. no i dzialke kupilem. przyszedl geodeta aby wyznaczyc granice i co- okazuje sie ze w granicy mojej dzilki znajduje sie studzienka kanalizacijna(dekiel centralnie w granicy). jest to spora studzienka dwu wlazowa(oba dekle na mojej dzialce). chce sobie dzialke ogrodzic i nie mam za bardzo jak bo przeszkadza ta za.....na studzienka.na planie zagospodarowania przestrzennego ktory wybralem z urzedu miasta(sprzedawca dzialki) owa studzienka jest zaznaczona poza moja dzialka(najprawdopodobniej zle wykonane sa podklady geodezyjne).od strony studzienki nie mam sasiada wiec chyba wystapie do nich o sprzedanie badz dzierzawe mi tego kawalka(jakies 1,5 m na calej dl. dzialki 35 m) ktory potrzebny mi jest aby ominac spokojnie studzienke.tylko pani w Urzedzie M. zaczela mnie straszyc ze beda to duze koszty bo oni beda musieli zmieniac mapki i jakies ine pierdoly.co radzicie???jakimi przepisami prawnymi sie podpierac???prosze o pomoc i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/24473-prosze-o-porade/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 17.10.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Wiem, że działka 780m2 to niezbyt wielka działka ale może zamiast walczyć, użerać się i tak dalej lepiej cofnąć ogrodzenie o te 1-1,5 metra i zosatwić dekiel poza swoją działką = koniec kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/24473-prosze-o-porade/#findComment-438559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts