J33nn 27.01.2019 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Przygotowuję się do budowy domu i chciałbym zamontować w nim pewne elementy inteligentnego domu. Na chwilę obecną to co mnie interesuje to: - alarm przeciwłamaniowy - kontrola rolet zewnętrznych/wewnętrznych - kontrola ogrzewania (ogrzewanie podłogowe - gazowe) - kontrola oświetlenia - kontrola bramy garażowej i wjazdowej Koniecznie musi być tablet/kontroler pozwalający na kontrolę bez użycia smartfona. W mieszkaniu mam częściową automatykę z wykorzystaniem Fibaro (ale obawiam się, że Fibaro jest trochę ograniczone jeśli chodzi o większe instalacje - ale nie upieram się). Bardzo zależałoby mi na tym by móc podpiąć się jakimś*Google Asystentem/Alexą*lub innym systemem kontroli głosowej (natywne rozwiązania mnie nie interesują - chyba, że działają rewelacyjnie). Jaki system powinienem wybrać by spełnić te wszystkie wymagania? Nie mam problemu z systemem opartym na kablach (dom w budowie, więc spokojnie instalację mogę położyć), ale ogromnym plusem będzie możliwość późniejszego rozszerzenia systemu bez konieczności kucia ścian Widziałem, że na forum jest wiele zwolenników bardzo różnych systemów, więc po cichu liczę na choć drobne rady w temacie systemów ID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margielm 28.01.2019 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Witaj, Wydaję mi się, e juz bardzo dużo zostało powiedziane w innych tematach, np tutaj .Jeśli jescze tego nie zrobiłeś, to polecam przejrzeć inne tematy o podobnej tematyce, a później wrócić tutaj i zadać konkretne pytania. Mam również pytanie do systemów którymi chcesz sterować, a konkretnie do ogrzewania poidłogowego. Co konkretnie chciałbyś tu osiągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts