pandzik 27.01.2019 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Mam problem z oświetleniem w salonie i na piętrze, Na ten czas planuję punktowe lub szynowe lampy nad kuchnią, oraz nad TV (zamiast kinkietów na tej ścianie). Trzeci rząd świateł to kwadraciki na drodze od wiatrołapu do schodów. Na środku planuję 6 mniejszych lub 3 większe plafony w 3 grupach. Nad stołem lampa podłogowa, wisząca (ze względu na niemożność rozmieszczenia w tej chwili lokalizacji stołu a także kanapy). Na piętrze myślałem nad oświetleniem liniowym led, przez długość krótkiego korytarza od strony otwartego pokoju, zakręcając w L przy schodach. Nad spocznikiem lampa wisząca oraz lampki przy stopniach. Jak rozplanować włączniki schodowe korytarza? Jeden przy sypialni rodziców a drugi pomiędzy pokojami dzieci? Przy schodach kolejne dwa wł schodowe na parter (lampa wisząca i punkty przy stopniach) Dodatkowo lampa ścienna nad obrazem, pomiędzy drzwiami łazienki a pokojem dziecka. W pokojach po dwa rzędy tego samego oświetlenia liniowego plus naścienne oświetlenie kinkietowe/liniowe. Może ktoś rzuci okiem na oświetlenie parteru i poradzi z aranżacją 3 sypialni piętra i jego oświetlenia. W naszej sypialni rozważam łóżko naprzeciw dużego okna, za łóżkiem na ślepej ścianie szafy, po lewej przy wejściu ściana z książkami. Poniżej rzut salonu oraz czysty piętra. Edytowane 30 Stycznia 2019 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts