Mateuzzzz 27.01.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Posiadam dom w stanie surowym zamkniętym który stoi już drugą zimę. W tym roku zaczynam wchodzić do środka Czy przez ten czas zima jakoś negatywnie wpłynęła na mury zewnętrzne budynku ?Mury są wykonane z MEGA-MAX 25 P+W kozłowiec które mają małą masę w porównaniu z innymi pustakami ceramicznymi (14kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.01.2019 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Wiem że żyjmy w czasach gdzie wmówiono wielu ludziom że bez smartfona nie da się prania nastawić, bez netu niektórzy nie potrafią jajka ugotować......... ale może ściany własnego domu potrafisz pooglądać? Jak nie możesz mi to zlecić, podjadę pooglądam opiszę Ci twoje ściany i wystawie fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuzzzz 27.01.2019 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Wiem że żyjmy w czasach gdzie wmówiono wielu ludziom że bez smartfona nie da się prania nastawić, bez netu niektórzy nie potrafią jajka ugotować......... ale może ściany własnego domu potrafisz pooglądać? Jak nie możesz mi to zlecić, podjadę pooglądam opiszę Ci twoje ściany i wystawie fakturę. Nie ma mnie w domu rok czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.01.2019 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Nie ma mnie w domu rok czasu ... a forumowicze tam sa codziennie........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuzzzz 28.01.2019 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Wystarczy normalnie napisać a nie ironizować. Ja chciałem się dowiedzieć tylko czy to ma negatywny wpływ na ściany . I czy mogę jeszcze z ociepleniem poczekać do następnego roku. Ale na tym forum widzę ze nie brakuję zadufanych w sobie ludzi którzy pozjadali wszystkie rozumy. I tylko potrafią się wyśmiewać z ludzi Jest to trochę żałosne Teraz pewnie będzie kontr atak typowego Janusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 28.01.2019 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Jeśli to stan SSZ, przykryty dachem, z oknami, drzwiami, sprawną wentylacją to murom nic nie jest. Oczywiście, pewnie gdzieś pojawiły się pęknięcia, rysy, ale to do oceny na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 29.01.2019 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 jakie pęknięcia mogą pojawić się po 2 latach na murach ?. Kiedyś domy budowało się przez 10 lat a teraz postał chwile i od razu panika. Dla domu wręcz dobrze jak odstoi swoje. Ułoży się i osiądzie, a nie w jeden rok ściany tynki gipsy i dopiero wtedy mogą pojawić się spękania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuzzzz 29.01.2019 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 jakie pęknięcia mogą pojawić się po 2 latach na murach ?. Kiedyś domy budowało się przez 10 lat a teraz postał chwile i od razu panika. Dla domu wręcz dobrze jak odstoi swoje. Ułoży się i osiądzie, a nie w jeden rok ściany tynki gipsy i dopiero wtedy mogą pojawić się spękania. Może dla tego że budowano domy z lepszych materiałów ? Teraz jak pustaka upuścisz z polowy metra to się rozsypuję na drobne kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 29.01.2019 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Kiedyś to były pustaki żużlowe albo zbrojenia co dawało się tyle prętów ile udało się zdobyć. Uważam że dzisiejsze materiały nie są wcale gorsze (no może oprócz cegły). Ja buduje dom już od 3 lat i mam stan surowy zamknięty. Jeżeli by wystąpiły jakieś spękania to na pewno nie ze względu na materiał, a bardziej z błędów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.01.2019 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 jakie pęknięcia mogą pojawić się po 2 latach na murach ?. Kiedyś domy budowało się przez 10 lat a teraz postał chwile i od razu panika. Dla domu wręcz dobrze jak odstoi swoje. Ułoży się i osiądzie, a nie w jeden rok ściany tynki gipsy i dopiero wtedy mogą pojawić się spękania. Zawsze pojawiają się spękania, pęknięcia, rysy, nie jest to błędem budowlanym tylko normalnym procesem uwalniania naprężeń i sił, osiadaniem gruntu, wysychaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuzzzz 29.01.2019 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 A pustaki MEGA-MAX 25 P+W które ważą 14kg względem Porotherm 25 P+W który waży już aż 18 kg To duża przepaść w wytrzymałości i jakości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateuzzzz 31.01.2019 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Nie wie nikt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts