Sadochaa 27.01.2019 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, kocioł na pellet mam od dwóch miesięcy. Od paru tygodni występują nieustannie alarmy - "Ruszt wymaga oczyszczenia", ruszt był starannie czyszczony co tydzień. Błąd wyskakuje przy automatycznym czyszczeniu, jest ustawione na minute. Nawet jak czyściłem od razu po wystąpieniu komunikatu to nadal wyskakuje. Pellet dopala się bardzo ładnie Drugi problemTemperatura powrotu nie podnosi się powyżej 40 stopni, przeważnie jest tak ok. 35 stopnitemp zadaną na kotle mam 60, histeryza 3temp zadana CWU 45, histeryza 3czas podsypu 37 sek, czas pracy rusztu 30 sek, przerwa 10mintemperatura zadana zaworu 50 stopni, histeryza 2.0, otwarcie 2minMoc kotła 90% Ustawiłem teraz ochronę powrotu na 45 stopni wcześniej była na 35, zobaczymy czy coś poprawi No i trzeci problem, raz na jakiś czas wyskakuje mi komunikat zanik ognia w pracy. Wiecie co podwyższyć/zmniejszyć? Edytowane 27 Stycznia 2019 przez Sadochaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 28.01.2019 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2019 Z tego co tu opisałeś to nie specjalnie przykładałeś się do czytania DTR od tego kotła i dlatego mogą wynikać te problemy.Więc przeczytaj jeszcze raz i dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts