marcinbbb 30.01.2019 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Plizz... Pokaż jeszcze wykres z dnia dzisiejszego twojej fotowoltaiki... Co ja mam ci dzisiaj pokazać..?, że cały dzień padał śnieg...?? Czy może temperaturę jaką mam w bojlerze...? Jasiek pytałem czy podejmujesz wyzwanie i kolejny raz d*pa pokaż więcej, pokaż jeszcze to i tamto. Ale sam niczego nie pokażesz tylko u ciebie grzeje "mniej więcej". Zero konkretów, ale grzeje... nie? Więc do czasu aż u ciebie nie będzie konkretów będziesz tylko bajkopisarzem, i plociuchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.01.2019 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Jasiek pytałem czy podejmujesz wyzwanie i kolejny raz d*pa pokaż więcej, pokaż jeszcze to i tamto. Ale sam niczego nie pokażesz tylko u ciebie grzeje "mniej więcej". Zero konkretów, ale grzeje... nie? Więc do czasu aż u ciebie nie będzie konkretów będziesz tylko bajkopisarzem, i plociuchem. Czy to coś skomplikowanego ...? Masz kolektory słoneczne i nasz fotowoltaikę... Pokaż co potrafi jedno i drugie w ten sam zimowy dzień... Nie obchodzi mnie środek słonecznego letniego dnia tylko okres grzewczy... W lecie to i czarna beczka sobie poradzi... Tak lubisz się chwalić uzyskami z fotowoltaiki to pokaż nam jakie ilości energii mamy w ciągu dnia do dyspozycji... Policzymy ile dni słonecznych potrzeba aby zagotować koledze ten baniak o pojemności 1400L... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.01.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Brat ma 2,5 kW paneli fotowoltaicznych na dachu i w zimę w zachmurzony dzień produkują 1kW a jak ostatnio słońce wyszło to dały 6 kW ( w ciągu dnia). Amorficzne można tanio wyrwać, ale nimi musiał bym bez mała cały dach przykryć. Proponuję zakończyć dyskusję na temat fotowoltaiki. A myślisz że ile ci dadzą kolektory cieczowe...?? Zrobiłem w swoim życiu trochę układów wspomagających CO z kolektorami słonecznymi i uważam że to jest g... warte rozwiązanie... W lecie z powodu przewymiarowania powierzchni jest tylko kłopot z nadmiarem energii a w zimie dają tyle co nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.01.2019 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Tak lubisz się chwalić uzyskami z fotowoltaiki to pokaż nam jakie ilości energii mamy w ciągu dnia do dyspozycji... Policzymy ile dni słonecznych potrzeba aby zagotować koledze ten baniak o pojemności 1400L... Bajkopisarzu piszesz wiele razy że tobie grzeje a "somsiadom" nie udowodniłem ci jak działają kolektory DZIŚ 30.01 a ty co udowodniłeś co... hówno. Napisałem że dla ciebie dowodów nie ma bo sam ich nie prezentujesz. Pokaż co masz z PV i pogadamy puki ich nie ma masz hówno które nie działa - ciepłej wody życzę. bajkopisarzu Albo operujemy konkretami jak ja, albo gadamy - ale papier przyjmie wszystko Edytowane 30 Stycznia 2019 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.01.2019 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Bajkopisarzu piszesz wiele razy że tobie grzeje a "somsiadom" nie udowodniłem ci jak działają kolektory a ty co udowodniłeś co... hówno. Napisałem że dla ciebie dowodów nie ma bo sam ich nie prezentujesz. Pokaż co masz z PV i pogadamy puki ich nie ma masz hówno które nie działa - ciepłej wody życzę. bajkopisarzu Czyli co...? Dzisiejszego uzysku z fotowoltaiki nie pokażesz bo wyszedł byś na ... A letnie uzyski z twoich 3,3 kWp to jakie...?? Cztery dni słoneczne pod rząd i gotujemy koledze te 1400L... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.01.2019 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 (edytowane) Czyli co...? Dzisiejszego uzysku z fotowoltaiki nie pokażesz bo wyszedł byś na ... A letnie uzyski z twoich 3,3 kWp to jakie...?? Cztery dni słoneczne pod rząd i gotujemy koledze te 1400L... Tobie grzeje w dzień i w nocy ale dowodów brak, u mnie grzałka dawno wyłązona. czyli co pokażesz nam jak bardzo ci wodę dziś ugrzało? czy wyplujesz kolejny post pokazujący wyższość 20% sprawności PV, na 80% sprawnością kolektorów? Dasz dowody czy pokażesz że tylko gadać umiesz i nie masz dowodów? Brak dowodów tylko gadanie, jemu grzeje ale nie pokaże mi grzeje ale nie nie może grzać! Plociuch bezdowodowy! pokazałem ci sterownik z 4 temperaturami a ty co pokazałeś??? odpowiedz sobie sam! Uprzedzając fakty nie pokaże uzysków... Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Redakcja wyzwiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.01.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Grudzień cwu grzałką z sieci ...( 31 dni...)Wylane 2150 L wody o temperaturze min 60*Zużyte 150,12kWh z elektrowni... Styczeń grzałka z sieci plus siedem paneli fotowoltaicznych połączonych szeregowo do grzałki o mocy 1400w i sterownika... (30dni...)Wylane 1972L wody o temperaturze min 60*Zużyte z 76,13kWh z elektrowni ... Czyli co...???Ok 50% pokrycia mojego zapotrzebowania na energię do cwu w styczniu... W ubiegłym sezonie od kwietnia do końca września prawie 100% pokrycia zapotrzebowania na energię...( Tylko 23kWh z sieci w tym okresie...) Ale co tam przecież kolektory cieczowe są lepsze bo mają "80% sprawności"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.01.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Jasiek DOWODY zdjęcia i uzyski z urządzeń pomiarowych!!! papier przyjmie wszystko analogicznie moje kolektory zrobiły dziś 100MWh i ugrzały bufor 50000l do 98*C. OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.01.2019 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Jasiek DOWODY zdjęcia i uzyski z urządzeń pomiarowych!!! papier przyjmie wszystko analogicznie moje kolektory zrobiły dziś 100MWh i ugrzały bufor 50000l do 98*C. OK? Moje zeszyty przyjmują wszystko od ponad sześciu lat i jakoś nie mam potrzeby robienia zdjęć dzień w dzień liczników energii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.01.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Moje zeszyty przyjmują wszystko od ponad sześciu lat i jakoś nie mam potrzeby robienia zdjęć dzień w dzień liczników energii... Jasiek mój zeszyt też przyjmuje wszystko, wraz ze zdjęciami i dowodami aby pokazać ci że nie umiesz udowodnić niczego - pokazałem to! twoje 6 lat to BUJDA bez urządzeń pomiarowych!!! Nie masz ŻADNEGO!!!! ŻADNEGO argumentu że się mylę więc z czym do ludzi?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 30.01.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Jasiek mój zeszyt też przyjmuje wszystko, wraz ze zdjęciami i dowodami aby pokazać ci że nie umiesz udowodnić niczego - pokazałem to! twoje 6 lat to BUJDA bez urządzeń pomiarowych!!! Nie masz ŻADNEGO!!!! ŻADNEGO argumentu że się mylę więc z czym do ludzi?!!! Czasami mam wrażenie że na forach ludzie takiego pokoju jak ty są wynajęci i ich jedynym celem jest sianie zamętu aby nie dopuścić do jakiejkolwiek zmiany... Więc pozwól że zostanę ze swoją wiedzą na własnym podwórku... Bez odbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 31.01.2019 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2019 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 ? Tu nie potrzeba żadnych filmów aby fotowoltaika się obroniła... Nasz kolega mieszający wszystkich z błotem oczekuje że ktoś wpakuje kupię kasy, poświęci swój czas, zrobi pracę doktorską a na samym końcu jeszcze udowadniał że nie jest koniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 31.01.2019 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) A później ludziska się dziwią że w tym naszym kraju nic się nie zmienia... A po co się wychylać...? Po to...?? Po kiego gadasz że Ci PV grzeje jak nie możesz tego udowodnić, gadasz by pogadać! Mam PV i kolektory więc mogę powiedzieć więcej niż takie Jaśki Edytowane 31 Stycznia 2019 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2019 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Po kiego gadasz że Ci PV grzeje jak nie możesz tego udowodnić, gadasz by pogadać! Mam PV i kolektory więc mogę powiedzieć więcej niż takie Jaśki Widzę że według ciebie fotowoltaika nie produkuje energii elektrycznej w zimie... Znaczy się że grzałką elektryczną nie można zagrzać wody... Ja mam ci udowadniać...? Udowodnij mi że piszę nieprawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 31.01.2019 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Widzę że według ciebie fotowoltaika nie produkuje energii elektrycznej w zimie... Znaczy się że grzałką elektryczną nie można zagrzać wody... Ja mam ci udowadniać...? Udowodnij mi że piszę nieprawdę... Ej Ej zbaczymy z tematu pisałeś ze PV wodę ci grzeje a okazuje się że dowodów nie ma! więc co te 3,5kW się nie sprawdzają żałujesz że zainstalowałeś bo nie masz ciepłej wody! Zdarza się nie przemyślana instalacja i wywalone pieniądze w błodo. Baśniopisarzu czyli nie pokarzesz jak pv ci wode grzeją?! Wiadomo boś brednie gadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2019 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Ej Ej zbaczymy z tematu pisałeś ze PV wodę ci grzeje a okazuje się że dowodów nie ma! więc co te 3,5kW się nie sprawdzają żałujesz że zainstalowałeś bo nie masz ciepłej wody! Zdarza się nie przemyślana instalacja i wywalone pieniądze w błodo. Baśniopisarzu czyli nie pokarzesz jak pv ci wode grzeją?! Wiadomo boś brednie gadał A co ja mam ci udowadniać...? Że fotowoltaika produkuje prąd....? Że grzałka podłączona do prądu grzeje...? Pokaż nam dzień po dniu produkcję energii elektrycznej przez twoją fotowoltaikę w styczniu to policzymy ile tej wody można zagrzać w każdym dniu i ile to jest procent zapotrzebowania... Proszę udowodnij nam że fotowoltaika nie produkuje energii elektrycznej w zimie a ja piszę bajki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 31.01.2019 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 Że grzałka podłączona do prądu grzeje...? O to to o to chodzi POKAŻ! na urządzeniach pomiarowych bez zbędnej gadki! Jak to wczoraj PV ugrzały Ci wodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2019 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 O to to o to chodzi POKAŻ! na urządzeniach pomiarowych bez zbędnej gadki! Jak to wczoraj PV ugrzały Ci wodę! Wiesz... Grzałkę do wody wynalazł bodajże Józef Hofmann a Albert Einstein dostał Nobla za efekt fotoelektryczny i przytulił nawet parę groszy za to więc raczej nie muszę ci udowadniać że panel fotowoltaiczny produkuje energię elektryczną a grzałka grzeje wodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 31.01.2019 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Wiesz... Grzałkę do wody wynalazł bodajże Józef Hofmann a Albert Einstein dostał Nobla za efekt fotoelektryczny i przytulił nawet parę groszy za to więc raczej nie muszę ci udowadniać że panel fotowoltaiczny produkuje energię elektryczną a grzałka grzeje wodę... Widzisz nawet nie możesz tego udowodnić że panele ci wodę ogrzewają, wolisz kłapać dziobem o tym i o tamtym. Zobacz jeszcze 10:00 nie ma a panele mają prawie 20*C A jak u Ciebie... A na PV już ponad 1,1kW z tej większej instalacji wraz z mniejszą bedą ze 2kWh. 8 minut później kolektor ma 31*C i co jaśku głupio Ci? Bo u ciebie jeszcze nic nie ugrzało? Edytowane 1 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts