Magda2592 29.01.2019 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Witam! Dowiedzialam sie dzisiaj że działka na której chcialam budowac dom (należąca do moich rodziców do ktorej doprowadzono wodę) została przekazana pod zalesienie w 2005 roku. Nikt nie poinformował o tym moich rodziców jak i sąsiadów ktorzy mają działki obok, czy jest to zgodne z prawem? Żadna informacja nie byla nam przekazana, dzieci sąsiadów tez chciały sie na działkach budować, powinna byc jakas informacja, wszyscy są w szoku. Czy mozna cos z tym zrobić?? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 29.01.2019 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Co dokładnie oznacza, że zostały przekazane pod zalesienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2592 29.01.2019 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Powiedzieli mi ze teren jest przeznaczony pod zalesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2592 29.01.2019 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 Ma byc tam las i tyle, nawet w połowie działki na ktorej jest dom moich rodziców zaraz za garażami teren jest przeznaczony pod zalesienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 29.01.2019 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2019 https://samorzad.infor.pl/sektor/zadania/gospodarka_przestrzenna/670951,Miejscowy-plan-zagospodarowania-przestrzennego-procedura-sporzadzania-i-uchwalania.htmlhttp://architektura.um.warszawa.pl/content/jak-powstaje-miejscowy-plan-zagospodarowania-przestrzennego-w-warszawie Drugi link chwilowo może nie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek89g 10.02.2019 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2019 Też mam podobny problem, działka oznaczona w miejscowym planie zagospodarowania "do zalesienia" obecnie jest tam pole, chcieliśmy budować jako siedlisko. W gminie powiedziano nam, ze mpzp nie zabrania budowy na tym terenie siedliska ale powiedzieli też, że od nowego roku starostwo robi problem z pozwoleniem na budowę na takiej działce. Jak to w ogóle możliwe? Myślałem, że starostwo jedynie sprawdza poprawność złożonych dokumentów i to mpzp decyduje o tym co mogę tam zbudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts