niktspecjalny 05.02.2019 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Kiedy to było 50 lat temu? Wszystko się zmieniło Anna Dymna też W przenośni.Też byś mnie wręcz ukamienował ,zamknął do więzienia? Za to co pokazałem we fragmentach tego super filmu? Różnica w poziomie życia wtedy i teraz jest zupełnie inna ,a wychwalanie Pawła bardzo przesadzone.Temat o różnicach j/w ,a Paweł uchodzi bez żadnych grzeszków za ideał zza wielkiej wody.Tam tak ale tu bym polemizował.Ja Polak sponad 50 - letnim stażem w Polsce i na zasadach jakie funduje Polska rzeczywistość..czyli zarobki ,rodzina i więź rodzinna, znajomości ,pomoc innym itd.Coś pominąłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.02.2019 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 W przenośni.Też byś mnie wręcz ukamienował ,zamknął do więzienia? Za to co pokazałem we fragmentach tego super filmu? Różnica w poziomie życia wtedy i teraz jest zupełnie inna ,a wychwalanie Pawła bardzo przesadzone.Temat o różnicach j/w ,a Paweł uchodzi bez żadnych grzeszków za ideał zza wielkiej wody.Tam tak ale tu bym polemizował.Ja Polak sponad 50 - letnim stażem w Polsce i na zasadach jakie funduje Polska rzeczywistość..czyli zarobki ,rodzina i więź rodzinna, znajomości ,pomoc innym itd.Coś pominąłem? To znaczy jaka? Czy według Ciebie różnica po 50 latach w poziomie życia się nie zmniejszyła? No jeżeli nie to współczuję Ci ogromnie że zostałeś w Polsce Kargula i Pawlaka. W którym miejscu on cokolwiek idealizował w Usa bo ja jakoś tego zachwalania nie widzę. ostatnio nawet żałował, że śledzie są drogie i cięzko dobre dostać a u nas to akurat jest:p. O co z tym stażem w Polsce chodzi jesteś zadowolony czy nie? Żalisz się czy chwalisz ja Przepraszam ale kompletnie nie wiem o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Wielu przekonało się jak trudna jest dyskusja z NS.Wszędzie widzi antypolskie spiski i posądza dyskutantów o plucie na Polskę i o antypolskość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.02.2019 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Wielu przekonało się jak trudna jest dyskusja z NS. Wszędzie widzi antypolskie spiski i posądza dyskutantów o plucie na Polskę i o antypolskość. Mówiąc twoim językiem.O tobie książek pisać nie będą i przekonywać wcale ich bym nie miał zamiaru.Nawet nie wiesz jak w swych wystąpieniach opluwałeś dyskutantów. Nie tylko ty.Brakuje wam witaminy.Chciał ją dać Paweł Chef na Chefy. Teraz jeździcie po mnie.Da się radę bo wątek o różnicach w poziomie życia.Poziom zachowujesz ale trochę ślepniesz z argumentami.Aż chciałoby się przytoczyć jaki to byleś czyściutki.Niestety cenzura zabrania. Zamknęliście prostym ludziom usta.Nie pozwoliliście im dojść do głosu.Twoje brylowanie w watkach tak jak i tu w tym jest tego dowodem.Piszecie o mnie ale popatrz kto ci pomaga w drwinach i przygaduchach. Twoi starzy znajomi ,a temat to pokazanie różnic w poziomie życia. Ja zarabiam czasami 6000 zł (rodo),a ty?Jaka jest różnica między tobą.Nie mam magistra bo było za bardzo pod górkę , a ty? Mam dom ,który niedługo spłacę , a ty? Dochowałem się wnuczki i wróżę jej świetlaną przyszłość a ty? Kocham żonę , a ty? Zawsze to podkreślam nawet tu na publicznym ,a ty?.Sponsoruje trzy fundacje ,a ty? Czynnie uprawiam siatkówkę bo ją kocham i jako Oldboy gram w "wojewódzkiej lidze piłki siatkowej" a ty? W mojej miejscowości w dolinie Chodel-ki ,mamy spływy kajaczkami w lecie.Jest czasami płytka i kajak trza nieść ,a ty? Mam rodzinę -przyjaciół za granicami Polski ,których co roku odwiedzam a ty? Sponsoruję zawodnika na wózku inwalidzkim byłego koszykarza ,a ty? Zbieram plastikowe kapsle z butelek ,które są na wózek dla Pauliny a ty? znowu oddam 1% podatku na szczytny cel ,a ty? Jestem członkiem naszej dawnej "Solidarności" 30 lat a ty? Mama i ojciec mieli w dowodach os.(jeśli to rozumiesz w co wątpię) wpisane ZSRR ,a twoi? Uciekali by przeżyć i stworzyć rodzinie jak najlepszy byt a ty? wspieram schronisko dla zwierząt ,a ty? Oddaję ciuchy dla biednych.a ty? Jurka Owsiaka zawsze popieram i kwestuję jak gra orkiestra a ty? Stoję z puszką i kwestuję w Święto Zmarłych i wspomagam tych co leżą na cmentarzach a ty? Zabili mi dziadka bo był w AK .zabili w "Dzień Zwycięstwa", masz podobnie? Mam swoją drużynę której jestem kouczem i wspieram ją by coś osiągnęli a ty? Jestem w klubie Mitsubishi a ty w jakim jesteś klubie samochodowym? W 2001 roku wygrałem harleya za kapsle po piwie z harleyowcami a ty coś wygrałeś? Oddałem go siostrzeńcowi a ty coś komuś dałeś? Zatrudniam w domu do prac ,osoby którym jest ciężko czyli te słabo uposażone a ty? Wpuszczam Księdza po kolędzie i daje mu kasę raz w roku a ty?Jestem czynnym klubowiczem miłośników Bieszczad i odkrywam z przyjaciółmi ich nieznane rewiry ,a ty? Jak jestem u siebie na starej dzielnicy tam gdzie mieszkałem i jak podchodzi do mnie kolega którego los pokarał daje mu na............ale daję , a ty? Dwa razy w życiu brałem udział w jego ratowaniu czyli reanimacji.a ty?.Był nim Motocyklista któremu palant wymusił pierwszeństwo, do przyjazdu karetki prowadziłem w/w ale po przyjeździe do szpitala na skutek odniesionych obrażeń głowy mimo kasku zmarł. miałeś coś takiego? Mama umarła mi na rękach ? W wojsku odciąłem wisielca na unitarce a ty? Utrzymuję z nim kontakt do dziś.szer. Rak.Jestem honorowym dawcą a ty( książeczka zawsze do wglądu) ? mam nadciśnienie ale mimo to oddaje krew bo tak trzeba ,a ty? Jestem w organizacji która pomaga dzieciom niedosłyszącym ( stare dzieje gdzie jako harcerz współpracowałem z w/w dziećmi) nie w fundacji ale organizacji , a ty? Źli ludzie zabili mi przyjaciela i długo się nie mogłem pozbierać a ty miałeś takie historie ? Edytowane 5 Lutego 2019 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 05.02.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Wszyscy się sprzysięgli przeciw, wszędzie widzisz działanie przeciwko sobie, bez podstaw. Zajmij się tematem, a nie ciągłym wyszukiwaniem spisków przeciw sobie. Albo niczym, wyluzuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.02.2019 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 No właśnie ja nie widzę w wypowiedzeniach Forumowiczów tego co widzi NS. Czytam 3 x i 3x nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Teraz jeździcie po mnie. Może nie zauważasz tego ale to Ty zaczynasz od negatywnych komentarzy w stosunku do innych Forumowiczów. Wmawiasz im plucie na Polskę itp. Piszesz że jesteś Polakiem z Polski itp. Co to ma do dyskusji na temat "poziomu życia". Dlaczego imputujesz różne swoje wymysły np. Chef Paulowi ? Bo mieszka w USA? To nie ma prawa, wg Ciebie, pisać o poziomie życia w Polsce i w USA?? Chef Paul też jest Polakiem z Polski. Coś nie tak z twoimi komentarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.02.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 No właśnie ja nie widzę w wypowiedzeniach Forumowiczów tego co widzi NS. Czytam 3 x i 3x nic Rozmawiamy o poziomie życia ,a nie poziomie kultury osobistej która uaktywnia się spontanicznie..No normalnie jesteście bez skazy.Szkoda ,że widzisz to co chcesz widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.02.2019 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Rozmawiamy o poziomie życia ,a nie poziomie kultury osobistej która uaktywnia się spontanicznie..No normalnie jesteście bez skazy.Szkoda ,że widzisz to co chcesz widzieć. A co mam widzieć, to co Ty? To jest forum i mam prawo do wyrażania opinii bez personalnych jazd w stronę innych Forumowiczów co niniejszym czynię. Nie mam problemu z poziomem kultury, i nie wiem czy jesteś pewien właściwego znaczenia spontaniczny w odniesieniu do poziomu mojej kultury osobistej. Pisząc do mnie nie wiem dlaczego zwracasz się do mnie "jesteście" ja nigdy do żadnej partii nie należałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.02.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Może nie zauważasz tego ale to Ty zaczynasz od negatywnych komentarzy w stosunku do innych Forumowiczów. Wmawiasz im plucie na Polskę itp. Piszesz że jesteś Polakiem z Polski itp. Co to ma do dyskusji na temat "poziomu życia". Dlaczego imputujesz różne swoje wymysły np. Chef Paulowi ? Bo mieszka w USA? To nie ma prawa, wg Ciebie, pisać o poziomie życia w Polsce i w USA?? Chef Paul też jest Polakiem z Polski. Coś nie tak z twoimi komentarzami. ad1. nie wmawiam bo to jest oczywiste jak zachowujesz się w stosunku do Polski.Wszystko jest złe. ad2. jestem Polakiem z Polski i nie wyrzekłem się jej mimo problemów.Nie uciekałem z kraju.Powtarzam nie uciekłem. ad3. skoro jestem Polakiem z innym poziomem życia. To poziom życia odmienny od polskiego, którym tak mocno się zachłysnąłeś jest inny niźli w usa. ad4. nie obmawiam choć tak to wygląda w twoich oczach.Bronie się tylko .Czasami zbyt osobiście ale bronię. ad5. niech pisze prawdę jak doszedł do tego poziomu bez niepotrzebnego narcyzmy i drwin z Polaków zamieszkujących swój kraj , przez co przeszedł,może go zrozumiem. ad6. wiesz jaka jest różnica między Polakiem mieszkającym na stałe w Polsce ,a Polakiem - emigrantem zamieszkującym na stałe w usa? Ja wiem bo uczestniczę w tym co się dzieje w Polsce i jestem z nią związany na wiele sposobów.Tych złych i tych dobrych.Tkwię w tym chaosie i jakoś żyje.Wiesz co można powiedzieć na odległość o Polsce ,Polakach to co powiedział Paweł i chciał przekazać we wszystkich swoich postach w tym topiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.02.2019 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 A co mam widzieć, to co Ty? To jest forum i mam prawo do wyrażania opinii bez personalnych jazd w stronę innych Forumowiczów co niniejszym czynię. Nie mam problemu z poziomem kultury, i nie wiem czy jesteś pewien właściwego znaczenia spontaniczny w odniesieniu do poziomu mojej kultury osobistej. Pisząc do mnie nie wiem dlaczego zwracasz się do mnie "jesteście" ja nigdy do żadnej partii nie należałem. To w takim razie jak reagujesz jak ktoś inny robi sobie wycieczki personalne np . w stosunku do mnie czy innych forumowiczów.? Tu w tym wątku dajesz ku temu dowody , a gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.02.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 To w takim razie jak reagujesz jak ktoś inny robi sobie wycieczki personalne np . w stosunku do mnie czy innych forumowiczów.? Tu w tym wątku dajesz ku temu dowody , a gdzie indziej? nic nie robię bo nie muszę i za to nie odpowiadam. Jak jest nie do zniesienia to dodaję do ignorowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 05.02.2019 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 To w takim razie jak reagujesz jak ktoś inny robi sobie wycieczki personalne np . w stosunku do mnie czy innych forumowiczów.? Tu w tym wątku dajesz ku temu dowody , a gdzie indziej? To już chyba mania prześladowcza, wszędzie pełno takich twoich domysłów. Może porozmawiaj z psychologiem o tym temacie? Psycholog to nic złego, np w USA:D prawie każdy ma. ,Jeśli nie masz nic do powiedzenia/napisania w temacie, to chociaż daj spokój z tym prześladowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.02.2019 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 ... Psycholog to nic złego, np w USA:D prawie każdy ma. ... a po badaniu oświadczy pacjentowi: "When you are dead, you do not know you are dead. It's only painful & difficult for others. The same applies when you are stupid." Ricky Gervais Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 To już chyba mania prześladowcza, wszędzie pełno takich twoich domysłów. Może porozmawiaj z psychologiem o tym temacie? Psycholog to nic złego, np w USA:D prawie każdy ma. ,Jeśli nie masz nic do powiedzenia/napisania w temacie, to chociaż daj spokój z tym prześladowaniem. Popieram w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 a po badaniu oświadczy pacjentowi: "When you are dead, you do not know you are dead. It's only painful & difficult for others. The same applies when you are stupid." Ricky Gervais Dobre i prawdziwe. I pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.02.2019 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (...) ad6. wiesz jaka jest różnica między Polakiem mieszkającym na stałe w Polsce ,a Polakiem - emigrantem zamieszkującym na stałe w usa? Ja wiem bo uczestniczę w tym co się dzieje w Polsce i jestem z nią związany na wiele sposobów.Tych złych i tych dobrych.Tkwię w tym chaosie i jakoś żyje.Wiesz co można powiedzieć na odległość o Polsce ,Polakach to co powiedział Paweł i chciał przekazać we wszystkich swoich postach w tym topiku. Tego to całkowicie nie rozumiem, obecnie żeby uczestniczyć w życiu Polski lub w niej pracować nie trzeba w niej mieszkać, bo jest internet, i praca zdalna i XIX wiek dawno już dawno, na szczęście przeminął. Podkreślasz że jesteś polakiem , ale jednocześnie robisz wielką łaskę że jakoś "tkwisz w tym chaosie" i tu jest różnica pomiędzy Tobą a mną bo mnie się Polska bardzo podoba i jestem tu z wyboru a nie z tkwienia. Jest fajnym i bezpiecznym miejscem do życia i pracy z niskimi kosztami utrzymania oraz nieruchomości w stosunku do zarobków w porównaniu z większością krajów europejskich. Praca w innym kraju czy mieszkanie w kilku krajach w ciągu roku jest normalne i sam też do tego zmierzam bo nie lubię polskich zim a jestem coraz starszy, ale nie umniejsza to mojej polskości pod żadnym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.02.2019 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 ... Dlaczego imputujesz różne swoje wymysły np. Chef Paulowi ? Bo mieszka w USA? To nie ma prawa, wg Ciebie, pisać o poziomie życia w Polsce i w USA?? Chef Paul też jest Polakiem z Polski. Coś nie tak z twoimi komentarzami. Może to coś wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.02.2019 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 a po badaniu oświadczy pacjentowi: "When you are dead, you do not know you are dead. It's only painful & difficult for others. The same applies when you are stupid." Ricky Gervais super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 05.02.2019 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Złożyłem dziś zeznanie podatkowe. Muszę dopłacić Czy powinienem zacząć mniej zarabiać ? " Powinieneś i to stanowczo. Nic bowiem tak polskiej duszy nie ucieszy jak widok tego, któremu było dotąd lepiej a gdy właśnie spada na zbity pysk. Oczywiście ta polska dusza, wiesz, taka pszenno-buraczana tego Ci wprost nie powie, bo straciłaby na pielęgnowanym historycznie tradycją dziadów wizerunku własnym. W jej mniemaniu wizerunku niezmiernie szlachetnym i jedynym w swoim rodzaju powodzie do dumy. " Mnie to tam wisi ile Janek ma kasy, ale jakby mu się tak chociaż stara puściła , to byłaby może jakaś niewielka sprawiedliwość na tym świecie" ( autentyczne, zasłyszane) Jesteśmy bowiem narodem, który akceptację równości w posiadaniu jakichkolwiek dóbr, ma zakodowaną genetycznie, bez względu na własne zdolności czy chęci. Po prostu czasami publicznie nie wypada się do tego przyznać. Są piękne wyjątki W podziale dóbr sama przynależność do gatunku narodowego się tutaj liczy. A to ,że niektórym nie wychodzi, to nie przez lenistwo czy nawet zwykłe matołectwo, ale przez szkodliwe warunki w jakich narodowi żyć przyszło. No, wiesz... przepisy, władza , ludzka zawiść pech itd. najlepiej razem do kupy. Litościwie nie wspomnę cyklistów i masonów, żeby dalej nie brnąć w pokrewne im paralele. PS w tym roku średnia w interwale pobytu krajowego mocno Ci się wyczerpuje . Wychodzi mi że latem lub na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts