inwestorka 07.08.2002 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2002 Witam,mam pytanie czy mozna zostawic otwarte przejscie gdy dwie sciany są pod kątem prostym, jest to przejscie z hallu do kuchni i salonu. Dokonałam sama zmiany w projekcie i zrobiłam sobie kuchnie otwartą i teraz nie wiem co dalej...Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 08.08.2002 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Zależy od tego jak w stosunku do ustroju nośnego położone jest przejście do kuchni. Porozmawiaj z jakimkolwiek konstruktorem (może być kierownik budowy - jeśli masz go nie tylko na papierze) w jaki sposób musisz wzmocnić górę nad otworem. Albo trzeba będzie poprawić nadproże, a w pesymistycznej wersji dokonać wzmocnienia konstrukcji dwuteownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2002 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 On 2002-08-07 18:48, inwestorka wrote: Dokonałam sama zmiany w projekcie i zrobiłam sobie kuchnie otwartą Sic! Bezwzglednie skonsultuj to z konstruktorem, takie zmiany groza katastrofa budowlana !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.08.2002 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Ja też zrobiłem sobie łuki z salonu i korytarza do kuchni i jadalni, ale schodzą się one w jeden słup ponieważ jest to ściana nośna i odległości byłyby za duże. Wyszło jak w zamku, wszystkie łuki na tej samej wysokości- wygląda świetnie. Jest przestrzeń ok. 63m kw, a jednocześnie ten słup dodaje jej uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorka 08.08.2002 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2002 Dzięki za troskę ale chyba się nie zawali, bo jest solidne nadproże. Chodzi mi bardziej o względy estetyczne, nie jestem wielbicielką łuków, ale może bez tego wygląda to jakoś tak łyso...nie jestem pewna.pozdro,inwestorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts