MariuszMarzycki1234 30.01.2019 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Witam.Mam takie pytanko czy zna ktoś w Polsce firmy zajmujące się produkcją płytek gipsowych która podpisuje umowę np. ze mną i daje mi formy i materiał do produkcji...Wiem że są takie firmy ale nie mogę nigdzie znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.01.2019 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 trochę bez sensu. Forme robi sie samemu za pomocą silikonu odlewniczego. Do tego kupujesz gips budowlany i jedziesz. Chcesz rozpocząć masową produkcje czy potrzebujesz 10m2 płytki i wpadłeś na szatański pomysł oszczędzenia 100 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszMarzycki1234 30.01.2019 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Chce rozpocząć masowa produkcję i sprzedawać ale formy strasznie drogie chciałem poczytać najpierw oferty od takich firm i się zastanowić...Muszę sprawdzić jak te formy się robi z tego silikonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszMarzycki1234 04.02.2019 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Czy do sprzedaży płytek gipsowych muszę mnie jakiś certyfikat czy coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 04.02.2019 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Zależy czy na jaką skalę chcesz to robić bo żeby zarobić trzeba dużo produkować i na dodatek w dobrej cenie .Mam znajomego który takie coć produkuje u siebie w garażu i sprzedaje na popularnej stronie ogłoszeniowej i jak kiedyś pytałem jak idzie to stwierdził ,że teraz robi to tylko dorywczo jako praca dodatkowa bo wyżyć z tego się nie da . On sprzedaje cegiełkę za 40% ceny sklepowej bo jak chciał więcej to nie było chętnych na dodatek co jakiś czas reklamacje bo to krzywe ,bo nie pasuje jedna do drugiej i tak dalej.Jednym słowem ciężka sprawa ,żeby można było z tego dużo zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszMarzycki1234 04.02.2019 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Aha..Ja rozmawiałem z kilkoma osobami i niektórym bardzo dobrze idzie sprzedaz...Spróbuję i zobacze jak pójdzie...tylko ten certyfikat mnie ciekawi..a mógłbym wiedzieć jaka to popularna strona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszMarzycki1234 04.02.2019 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Chciałbym sprzedawać jakieś 300 400m miesięcznie..Czy wtedy muszę mieć certyfikat jeśli to zależy od ilości...planuje 25zl za metr.aten znajomy ma działalność czy tylko tak sprzedaje?te chce normalnie to pakować w kartoniki i zareklamować internet,ulotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 04.02.2019 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Zrób sobie prosty biznesplan.Formy, gips, woda, ogrzewanie pomieszczenia, transport, energia, obsługa księgowa, reklama /strona www, facebook, adwords/, nakład pracy /pracownik???/, braki, suchy magazyn, opakowania tekturowe, palety ...300 m2 x 25 zł = 7 500 zł minus VAT = 6 100 zł minus to co wyżej.Pomiędzy chciałbym, a rzeczywistością jest przepaść.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.02.2019 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 i witamy w swiecie " a taniej sie nie da" a ja faktury nie potrzebuje 100 pytan do...dostepnosc 24/doba 7 dni w tygodniu i "geganie klientow.. a inny wzor a darmowe probki a wzornik a srolnik... nie zebym zniechecal... ale tak jakos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 04.02.2019 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 I jeszcze 300 m2 waży pewnie ze 4 tony. Pytanie. Ile razy w procesie produkcji trzeba przerzucić 4 tony gipsu od momentu dostawy na palecie do wysyłki? Z czystej ciekawości zerknąłem ile kosztuje kg gipsu do odlewów. Coś koło 1 zł netto. "nie zebym zniechecal... ale tak jakos..." marnie to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.02.2019 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) ooo wysylka... no tak... "a to przy 80m2 " TAAAKIE zamowienie jak to platna przesylka... przeciez gratis powinna byc... a bo w obi... a bo na allegro.... a Ty do DHL-a czy kogo tam: za paletke do 600 kg 150 netto ... i to jak wynegocjujesz ale zeby nei bylo: przynajmniej nie masz sezonowosci bo jak bys sobie wymyslil cos na zewnatrz to: latem pot po dupie i sie nie wyrabiasz a zima liczysz dziurki w suficie i w scianach a koszty takie same (a latem musisz miec kogos do pomocy) wiec sa plusy masz produkt ktory nie jest "sezonowy" a to meeega zaleta Edytowane 4 Lutego 2019 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 04.02.2019 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Chciałbym sprzedawać jakieś 300 400m miesięcznie..Czy wtedy muszę mieć certyfikat jeśli to zależy od ilości...planuje 25zl za metr.aten znajomy ma działalność czy tylko tak sprzedaje?te chce normalnie to pakować w kartoniki i zareklamować internet,ulotki.. Znajomy ma działalność ,ale to jest jego dodatkowe zajęcie bo stwierdził ,że z samej produkcji cegiełki nie da się wyżyć ,a wystawia ogłoszenie na olx i ludzie przyjeżdzają do niego po odbiór. Jeśli chcesz wysyłąć to musisz produkować cegiełki dobrej jakośći gdzie po ułożeniu na ścianie nie będzie żadnych szpar czyli jedna do drugiej musi pasować bo bedziesz miał ciągle reklamacje i wogóle polacy są wybredni ,kupują najtańsze a żądają produktu wysokiej jakości. A nie możesz kolegom się zapytać czy mają certyfikat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszMarzycki1234 05.02.2019 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Bardzo dziękuję za odpowiedź i licze na więcej takich nawet zniechęcających ale dobrze jest się doradzić.Koledzy niewiedza też nic o tym certyfikacie...ciężki temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.02.2019 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 jaki Certyfikat? w dokumentacji coulignon Ci pewnie odpowie. oby sie nie skonczylo ze ty aprobate ITB + atest higieniczny potrezbujesz. nie zauwazylem pytania wyzej .aten znajomy ma działalność czy tylko tak sprzedaje?te chce normalnie to pakować w kartoniki i zareklamować internet,ulotki.. Ty sobie zdajesz sprawe ze za "tak tylko sprzedaje" to kilka na raz od razu zlamanych przepisow? slyszales o aferze zarowkowej? co to US urzadzil prowokacje na mechaniku? https://wpolityce.pl/polityka/421502-afera-zarowkowa-czyli-jak-urzad-niszczy-zycie-spoleczne a Ty zamierzasz otwierac produkcje i "tak tylko sprzedawac?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.02.2019 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Jesli płytki będą stosowane wewnątrz budynków to nic nie potrzebujesz - nie jest to wyrób budowlany tylko "ozdobny" Jesli na zewnątrz budynków (elewacje) to czeka Cię Krajowa Ocena Techniczna (dawniej aprobata techniczna) a to są koszty na poziomie 50 - 100 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszMarzycki1234 05.02.2019 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.02.2019 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 http://www.amod.pl/Addycyjne-silikony-formierskie-55.html Potrzebujesz typ HT 45. Gips - moze być taki: https://tempo-spj.pl/gips-formierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxx77 13.03.2019 02:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Witam, jeśli potrzebuje ktoś formy do produkcji płytek lub porady jak zrobić płytki z gipsu lub z betonu to zapraszam do kontaktu 518744136 chętnie udzielę informacji, nie zgodzę się z komentarzami że to się nie opłaca, sam zacząłem od 10 m2 cegiełki gdzie koszt produkcji takiej płytki wyniósł mnie 150 zł na 1 m2 przypada 60 cegiełek mam formę na 5 cegiełek czas schnięcia to 10 min co daje nam 30 cegiełek na godzinę wystarczy poświęcić 2 godziny i mamy 1m2 oszczędność na 1m. 45 zł i co najważniejsze satysfakcja z wykonanej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 13.03.2019 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2019 Witam, jeśli potrzebuje ktoś formy do produkcji płytek lub porady jak zrobić płytki z gipsu lub z betonu to zapraszam do kontaktu 518744136 chętnie udzielę informacji, nie zgodzę się z komentarzami że to się nie opłaca, sam zacząłem od 10 m2 cegiełki gdzie koszt produkcji takiej płytki wyniósł mnie 150 zł na 1 m2 przypada 60 cegiełek mam formę na 5 cegiełek czas schnięcia to 10 min co daje nam 30 cegiełek na godzinę wystarczy poświęcić 2 godziny i mamy 1m2 oszczędność na 1m. 45 zł i co najważniejsze satysfakcja z wykonanej pracy Z internetu Parametry Stan:Nowy Faktura:Wystawiam fakturę VAT Gama kolorystyczna:Biel Wykończenie powierzchni:Matowe Przeznaczenie:Inne Cena:31.98 zł/m² Liczba m² w opakowaniu:0.5 Długość:19 cm Szerokość:6 cm Grubość:1.5 mm Liczba sztuk w opakowaniu:70 Format:inny Producent:....... Waga (z opakowaniem):12 kg Uszkodzony:Nie Satysfakcja nie ma ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts