Adam Go 30.01.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2019 Hej Pierwszy post na forum, także Witam wszystkich serdecznie . Zakupiłem dom do remontu, stara cegła deski na legarach na ziemi te sprawy . Kupiłem w cenie działki a stan nie jest tragiczny ale remontu kupa, wcześniej robiłem mieszkania to mój pierwszy dom także wiedzy praktycznej brak . Sprawa wygląda następująco. W marcu mam ugadaną wymiane dachu, w domu mam strasznie nisko stropy i po rozmowach z dekarzami strasznie bym nie chciał podnośić stropu, troszkę za duże koszta. Wszystko by było ok gdyby nie fakt że po skuciu istniejących wylewek i tynków wyłoniła mi się ze ścian podcinka ( co mnie bardzo ucieszyło ) co prawda folia jakaś starodawna ale mury suche . Tylko żeby to jakoś wyglądało tzn pomieszczenia miały przynajmniej to 2,30m to zapasu od podcinki mam jakieś 10 cm. Po poczytaniu troche bardzo nurtuje mnie czy moge osiągnąć te pułap. Czytałem że chudziak, na nim folia (która ma być na poziomie podcinki) i dopiero 20 cm steropian i wylewka docelowa 10 cm. Z tego wynika że będe 20 cm ponad stan. Wcześniej było to wykonane folia, steropian 5cm, wylewka zazbrojona siatką 10 cm około. Wylewka wychodziła 10 cm ponad podcinke. Najprawdopodobniej będę i tak brał firmę pytanie tylko moje czy da radę to jakoś rozwiązać bo termin dachu mi się nieubłaganie zbliża . Dziekuje za poswięcony czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts