Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie wymiany pokrycia, ocieplenia i wentylacji dachu.

Dom jest stary, jest na nim eternit który zostanie wymieniony na blachodachówkę. Tylko trzeba wszystko dobrze zrobić. Chodzi o to że wszystko będę robił sam i żeby nie narobić więcej szkody niż pożytku pisze do Państwa.

Nie wiem jak powinno wyglądać całe ocieplenie i wentylacja (warstwy) . Deski prawdopodobnie też będą nowe i nie wiem jak to mam zrobić, czy na głucho do kalenicy czy zostawić tam jakiś otwór? Mógłby mi ktoś to narysować?

Tu mój rysunek tego co teraz jest . Będę ocieplał to wełną , słyszałem też o folii paroprzepuszczalnej i wiatroprzepuszczalnej. Nie wiem też czy na deski dawać pape czy jakaś folie? Proszę o rady i odrazu dziękuję

Pozdrawiam.

rysunek.jpg

https://forum.murator.pl/topic/244837-remont-domu-wymiana-starego-dachu/

Witam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie wymiany pokrycia, ocieplenia i wentylacji dachu.

Dom jest stary, jest na nim eternit który zostanie wymieniony na blachodachówkę. Tylko trzeba wszystko dobrze zrobić. Chodzi o to że wszystko będę robił sam i żeby nie narobić więcej szkody niż pożytku pisze do Państwa.

Żeby nie zrobić więcej szkody niż pożytku zatrudnij dekarza do tej roboty albo przynajmniej znajdź kogoś kto na miejscu będzie mógł to na bieżąco sprawdzać i kontrolować, bo po pytaniach można wysnuć przypuszczenie, że będzie jednak więcej szkody.

https://forum.murator.pl/topic/244837-remont-domu-wymiana-starego-dachu/#findComment-7646083