Zmarek 01.02.2019 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Witam, kupiłem mieszkanie od dewelopera, mieszkanie znajduje się na najwyższym piętrze i posiada strop lekki?(sufit z podwójnej płyty g-k). Mam pytanie, czy można jakoś bezpiecznie zrobić podwieszany sufit z płyt g-k pod oświetlenie? Czy ten -oryginalny- sufit utrzyma te płyty? Nie jest to podwieszany sufit na całości tylko głównie coś w rogach lub może i na środku sufitu. PS: przykład na zdjęciu ukazuje o co mi mniej więcej chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.02.2019 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Musiałbyś mieć plany takiego stropu i poradzić się specjalisty. Jednak z faktu , że jeśli jest to zrobione dobrze to obciążenie takimi elementami mocowanymi za pomocą profili do istniejącego już stropu nie będzie stanowiło większego problemu czy jakiegoś diametralnie dużego obciążenia. Wszystko zależy również od wielkości "Twoich" projektów Myślę jednak, że jeśli zrobisz niewielkie procentowo do powierzchni sufitu"skrzynki" w negatywny sposób nie wpłyną na wytrzymałość obecnej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts