Sebastian27 02.02.2019 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 Dzień dobry Na początku chciałbym się przywitać jestem nowy na forum i liczę na waszą pomoc.Będę adaptował poddasze do celów mieszkaniowych dokładniej jego określona część,która będzie tworzyć prostokąt.Dom został wybudowany w 94 roku i jako ocieplenie posiada styropian 5cm pod sidingiem ,którego nie mogę ruszyć. Wymyśliłem w takim wypadku ,iż ustawie przedscianki i ocieplę je warstwą 20cm styropianu o lambdzie =0,031. Dodatkowo bede wylewał starą wylewkę i kładł również styropian 5cm a an to 3cm wylewki.Dach z kolei jest dwuspadowy i będę chciał ocieplić go pianką pur 20 bądź 25 cm. Po rozmowie z konstruktorem uznał on ,iż będzie to najlepsze rozwiązanie ze względu na stan więźby.Dodatkowo na poddaszu znajdowały będą się wszystkie media,piony instalacyjne będą szły tak jak dotychczas.Chciałbym się dowiedzieć czy takie ocieplenie spełni moje wymagania czyli uda mi się osiągnąć zapotrzebowanie do ogrzania poddasza na poziomie 70kwh na metr kwadratowy. Powierzchnia,która powstanie po zabudowanie poddasza ściankami to około 50 metrów.Jeśli niezbędne sa zdjęcia poddasza również mogę je dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts