Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Składanie wnisoku o pozwolenie na budowę.

Recommended Posts

Witam serdecznie

Mamy zamiar w maju złożyć wniosek o pozwolenie na budowę domu parterowego bez użytkowego poddasza ( ewentualnie przechowywać jakieś graty ).

Mamy wybrany projekt w którym poddasze może być użytkowe i strop jest z żelbetonu. Chcielibyśmy zrezygnować z tego rozwiązania i zastosować strop drewniany, zrezygnować z domowego kominka i małej toalety ( na rzecz małego schowka ) . Moje pytanie czy składając wniosek o pozwolenie na budowę możemy złożyć oryginalny projekt z użytkowym poddaszem, kominkiem itd. czy już na etapie składania wniosku musimy mieć uwzględnione zmiany takie jak strop drewniany, brak kominka itd. Czy po prostu nie ma to wpływu na ogólną bryłę budynku i wystarczy złożyć oryginalny projekt. Załączam może potrzebne rysunki.

Dziękuję z góry za odpowiedzi

Pozdrawiam

resize$860-860-1,f$bw (1).jpg

resize$860-860-1,f$bw.jpg

Marcin0703

a jaki to jest " oryginalny projekt " ?

- projekt "gotowy" nie jest Projektem Budowlanym !!! , a taki, nie inny projekt stanowi załącznik do wniosku o wydanie PnB

"Oryginalny projekt" miałem na myśli zakupiony w biurze projektowym przed adaptacją. Teraz już wiem wszystko, że w naszym przypadku projekt składany o PNB musi obejmować zmianę stropu z "oryginalnego Teriva 1" na taki jaki chcemy czyli drewaniany.

Dziękuję za pomoc

Pozdrawiam