kulunkele 03.02.2019 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Witam,Ze względów budżetowych zakupiłem gotowe schody samonośne z marketu, schody te muszą stać na "ziemi", a chcę je zamontować w klatce schodowej, nad schodami betonowymi między parterem a piętrem.Podłoga na piętrze ma 26cm, 16 cm strop i 10cm wylewka.Myślę aby zrobić obramowanie przy ścianie z murłaty 16x16cm ponieważ schody będą się opierać na podstawie która będzie się kończyła 15cm od ściany.Rozważam 3 opcje mocowania:1. Murłata u góry na równi z podłogą(wylewką), mocowana na kątownikach do stropu, jakiej wielkości powinny być kątowniki?2. Murłata także na równi z podłogą, a pod nią druga murłata mocowana do stropu na odpowiedni kołki, bądź kotwę chemiczną i pręt gwintowany3. Murłata mocowana do stropu i na niej schody które by stały poniżej podłogi. Która opcja byłaby najpewniejsza? Nie ma opcji zrobienia pełnej podłogi ze względu na utrudnione poruszanie się po schodach poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts