kamil1305 03.02.2019 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Witam wszystkich czylelnikow forum. Jestem tutaj nowy, zamierzam budowac dom. Moj ojciec jest wlasciecielem dzialki o powieszchni 1.29 arow. Zlozylem wniosek o warunki zabudowy na obszarze 23arow, zabudowa jedno rodzinna mieszkaniowa. Wz mam pozytywne. Czy jezeli ojciec przepisze mi cala dzialke 1.29 arow to dostane pozwolenie na budowe na tej dzialce? Czy musze ten obszar na ktorym mam Wz wydzielic tak aby bylo mniej niz 30 arow. Chciaklbym ominac oplaty adiacenckiej ktora jest naliczana po pofziale gruntu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 03.02.2019 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 to Ty, jako Inwestor definiujesz obszar " działki budowlanej " na której ma powstać budynek i na tą działkę powinien być składany wniosek o wydanie WZ. Dodam, że wniosek o wydanie WZ można składać wielokrotnie ( w odróżnieniu od Wypisu i Wyrysu z Planu Miejscowego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil1305 04.02.2019 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Do Lukasz Ładzinski.Rozumiem ze ja okreslam obszar, bo tak tez zrobilem. Chodzi mi teraz czy dostane pozwolenie na budowe ze starostwa jezeli temu obszarowi nie nadam osobnego numeru dzialki tak zeby ten obszar byl mniejszy niz 30 arow. .Cala dzialka ma powieszchnie 1.29 ha a ja nie jestem rolnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 04.02.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 ... to jest bardziej pytanie do Urzędu, ale WZ dotyczą konkretnego nr działki. Przy zmianie nr. działki WZ tracą moc prawną i należy wystąpić o nowe Warunki. Tak więc warto albo teraz zrobić podział nieruchomości, albo realizować obiekt na tej konkretnej działce ( bez podziału ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts