art_composites 03.02.2019 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Witam. Czy grupa taryfowa ma jakieś znaczenie przy instalacji fotowoltaicznej ? Koszty przesyłowe itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarosław Laskowski 17.02.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 Jeżeli się bilansujesz w skali roku nie ma znaczenia,ale jeżeli masz taryfę dwustrefową to można zalożyć instalację na pokrycie tylko droższej taryfy, zwrot z inwestycji 3-4 lata, potem możesz pomyśleć o rozbudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 17.02.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 , zwrot z inwestycji 3-4 lata, Oj chyba troche przeadziłeś z tym 3-4 lata, stawiam ze raczej 7-8 ale chetnie poczytam jakie zalozenia przyjales ze taki okres zwrotu Tobie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 17.02.2019 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2019 G12AS nie da się połączyć z PV. Osobiście mam G11 ponieważ zużywam energię w większych ilościach między 6tą , a 23cią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art_composites 02.05.2019 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Czyli gruba taryfowa jest bez znaczenia ? Ogólnie większe zużycie mam w dzień. Nie mam pompy ciepla, więc normalne zużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 02.05.2019 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 W grupach taryfowych innych niż G11 za energię pobieraną w droższej taryfie (często zwanej "dzienną") zawsze płacimy drożej niż w G11. Upust mamy w tej drugiej. Ta druga taryfa jest w większości w nocy. Niektóre urządzenia prądożerne, takie jak pralka hałasują, więc mogą być załączane w nocy jeśli są dość oddalone od naszej sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts