nowiciusz79 03.02.2019 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Witam,temat kominków jest dosyć obszerny dlatego chciałbym pójść na skróty i potrzebuję porady:mam stary odkryty kominek,który chcę zburzyć i wstawić wkład kominkowy narożny. Cel okazjonalne rozpalanie,raczej nie do grzania domu ( 100m2 na dole) ,z tego co czytałem to marketowe produkty mam sobie darować ale może ktoś poradzi konkrety w co warto zainwestować żeby nie walić pieniędzy w błoto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju6 03.02.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 (edytowane) Jak na drewno to coś z Kratek (model Zibi lub Lucy) lub z Arysto, Hajduka. Jak nie chcesz syfu po paleniu to dołóż trochę grosza i znajdź kogoś kto zamontuje Tobie biokominek Planiki, a co Edytowane 3 Lutego 2019 przez endrju6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.02.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Witam,temat kominków jest dosyć obszerny dlatego chciałbym pójść na skróty i potrzebuję porady: mam stary odkryty kominek,który chcę zburzyć i wstawić wkład kominkowy narożny. Cel okazjonalne rozpalanie,raczej nie do grzania domu ( 100m2 na dole) ,z tego co czytałem to marketowe produkty mam sobie darować ale może ktoś poradzi konkrety w co warto zainwestować żeby nie walić pieniędzy w błoto??Mała szybka z prawej czy z lewej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowiciusz79 05.02.2019 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Mała szyba z prawej strony.W tym tygodniu dostanę propozycję od znajomego montażysty,który poleca jakieś norweskie wkłady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.02.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Mała szyba z prawej strony.W tym tygodniu dostanę propozycję od znajomego montażysty,który poleca jakieś norweskie wkłady.Jeśli szybka z prawej to mam dwa doskonałej jakości wkłady gilotynowe czeskiej produkcji. Jakość podchodzi pod Spartherma, cena 50% tej marki....Wycofałem je dzisiaj z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowiciusz79 05.02.2019 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Można prosić o szczegóły tej oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.02.2019 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Można prosić o szczegóły tej oferty?Przywróciłem ta ofertę: https://allegro.pl/oferta/flamen-gama-60-vr-7724018829 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.02.2019 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Są dwa urządzenia w cenie podanej na licytacji. Nowe z pojedynczą szybą i palone (testowo) z podwójną szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowiciusz79 06.02.2019 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Ok,zobaczę co powie instalator ,porównam jego ofertę i będę pisał w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.02.2019 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Ok,zobaczę co powie instalator ,porównam jego ofertę i będę pisał w razie czego.Instalator powie Ci to na czym zarabia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaga777 19.02.2019 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Jak dbacie o szybę w kominku ? Bo mi strasznie zaszła sadzą, ale żadnym domowym sposobem nie jestem w stanie jej doczyścić. Myślę o jakimś chemicznym płynie, albo innych akcesoriach kominkowych.. Mam obok domu firmę Prowent, mogę tam coś kupić, ale w Białymstoku nie ma wiele innych sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.02.2019 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2019 Jak dbacie o szybę w kominku ? Bo mi strasznie zaszła sadzą, ale żadnym domowym sposobem nie jestem w stanie jej doczyścić. Myślę o jakimś chemicznym płynie, albo innych akcesoriach kominkowych.. Mam obok domu firmę Prowent, mogę tam coś kupić, ale w Białymstoku nie ma wiele innych sklepów.Idź do Prowentu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z33 25.02.2019 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Ja czyszczę szybę mokrymi chusteczkami do higieny dla dzieci, schodzi najgorszy brud. Świetne nie tylko do szyb, właściwe prawie każdy brud schodzi, tylko aż strach myśleć co tam dodają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 25.02.2019 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Jak dbacie o szybę w kominku ? Bo mi strasznie zaszła sadzą, ale żadnym domowym sposobem nie jestem w stanie jej doczyścić. Myślę o jakimś chemicznym płynie, albo innych akcesoriach kominkowych.. Raz uzylem jakiejs polecanej chemii i zeszla mi farba tuz przy szybie od tamtej pory eksperymentowalem i po kilku eksperyemntach odkrylem najszybszy i skuteczny sposob (brzmi jak reklama:) ) . Na poczatek odkurzam szybe i kominek odkurzaczem do kominkow. Nastepnie szybe pryskam płynem do mycia szyb i przecieram recznikeim papierowym- schodzi głownie duzy bród reszta zostaje. Odpalam parownice i koncze parownica (czasem jeszcze raz psikne plynem do mycia szyb). Parownica to dla mnie odkrycie bo operacja zwykle trwa nie wiecej niz 30 min i to w bardzo zabrudzonej szybie (zwykle czyszcze dwa razy do roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.02.2019 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Raz uzylem jakiejs polecanej chemii i zeszla mi farba tuz przy szybie od tamtej pory eksperymentowalem i po kilku eksperyemntach odkrylem najszybszy i skuteczny sposob (brzmi jak reklama:) ) . Na poczatek odkurzam szybe i kominek odkurzaczem do kominkow. Nastepnie szybe pryskam płynem do mycia szyb i przecieram recznikeim papierowym- schodzi głownie duzy bród reszta zostaje. Odpalam parownice i koncze parownica (czasem jeszcze raz psikne plynem do mycia szyb). Parownica to dla mnie odkrycie bo operacja zwykle trwa nie wiecej niz 30 min i to w bardzo zabrudzonej szybie (zwykle czyszcze dwa razy do roku)Przeczytałem, czując coraz wieksze mrowienie w nogach i dreszcze na plecach im bliżej kulminacji. 30 minut na czyszczenie szyby! To horror! Polecam szyby, a raczej urządzenia (szyby są te same), w których szyby czyści się raz na 3 - 4 lata. Pól minuty trwa zebranie białego nalotu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.02.2019 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2019 Albo bez szyby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 28.02.2019 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Przeczytałem, czując coraz wieksze mrowienie w nogach i dreszcze na plecach im bliżej kulminacji. 30 minut na czyszczenie szyby! To horror! Polecam szyby, a raczej urządzenia (szyby są te same), w których szyby czyści się raz na 3 - 4 lata. Pól minuty trwa zebranie białego nalotu.... Widzisz przy moim paleniu nie będę wydawał więcej na kominek niz 5k jeśli znajdziesz mi taki kominek narożny, z szybą podnoszona do góry to rozważę wymianę , póki co czyszczenie szyby TYLKO po to aby moja żona miała widok jak przez okno ( bo w mojej ocenie nie wymagają czyszczenia) uznaję za satysfakcjonujące. Co do kominka bez szyby : mam rekuperator więc wymagania co do kominka określone , no ale czekam na ciekawe propozycje jak się wyraziłes z " mrowieniem w nogach" Nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 28.02.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 I jeszcze komentarz : Rozumiem ze na pytania powyżej : "Jak dbacie o szybę w kominku ? Bo mi strasznie zaszła sadzą, ale żadnym domowym sposobem nie jestem w stanie jej doczyścić. " Twoja odpowiedź to jak na sprzedawcę przystało: "Polecam szyby, a raczej urządzenia (szyby są te same)" .. "Albo bez szyby...." ( Jak rozumiem kominek bez szyby) Więc droga jaga777 najlepszym rozwiązaniem na brudną szybę w Twoim przypadku jest wyrzucenie kominka który posiadasz i zakup u pana Batury kominka , wtedy będzie czyszczenie raz na 3 lata ale możesz też kupić bez szyby więc albo zbijesz szybę i problem brudnej szyby zniknie albo znowu zakupisz takowy be szyby u pana Batury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.02.2019 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Widzisz przy moim paleniu nie będę wydawał więcej na kominek niz 5k jeśli znajdziesz mi taki kominek narożny, z szybą podnoszona do góry to rozważę wymianę , póki co czyszczenie szyby TYLKO po to aby moja żona miała widok jak przez okno ( bo w mojej ocenie nie wymagają czyszczenia) uznaję za satysfakcjonujące. Co do kominka bez szyby : mam rekuperator więc wymagania co do kominka określone , no ale czekam na ciekawe propozycje jak się wyraziłes z " mrowieniem w nogach" Nie mogę się doczekaćNiedawno wklejałem linkę do mojej licytacji na allegro. Było tam m.in dobrej jakości czeskie urządzenie z boczną (prawą) szybą właśnie za 5000 zł (50-60 % wartości detalicznej). Gilotynowe z szybą w jednym kawałku (gięta) firmy Flamen. Jedno jeszcze powinno być...Od poniedziałku możesz męczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts