Nataly 03.02.2019 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Jesienią wysypaliśmy warstwę 20cm kamienia 6cm jako wstępny gruby podkład pod kostkę. Została zagęszczona i wiosną pójdzie następna warstwa kamienie, itd. A tu niespodzianka -obecnie po roztopach okazuje się, że te kamienie dosłownie pływają, bo pod nimi glina namokła Pytanie co teraz zrobić i kłaść jakąś nową metodą np. na geowłókninie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 04.02.2019 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 To zanim wywalisz kolejne tysiączki kup sobie geowłókninę drogową , ja też mam glinę i to zastosowałem i cisza totalna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 05.02.2019 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 kryzys -dzięki, myślimy o tym. Czy taka geowłóknina drogowa załatwi nam też blokadę roślin? Bo u sąsiada widziałem, że dawali pod zerówkę (tuż pod kostkę) włókninę do blokady roślin. Czyli dawać drogową na dół i roślinną na górę, czy tylko drogową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 05.02.2019 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Korytowałaś podłoże przed wysypaniem tłucznia? My borykaliśmy się z podobnym problemem. Tłuczeń znikał w glinie. Dopiero zebranie górnej warstwy rozwiazało problem. Skorzystalismy z koparki wykonującej prace u sąsiada i wybraliśmy warstwę miękkiej ziemi. Co do geowłókniny się nie wypowiem, bo nie znam tego rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.02.2019 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Geowłóknina daje się na gołe podłoże i dopiero na to kamień , gdy dajesz geowłókninę to warstwa kamienia nie musi być taka gruba to raz a dwa to to że glina nie ma szans wypłynąć ja na 150m2 za geowłókninę wydałem chyba z 500 lub 600 zł nie pamiętam , roslinki czasem się pokażą bo kostka jjeszcze nie połozona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 06.02.2019 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dobrze wiedzieć. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo75 06.02.2019 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dobrze wiedzieć. Dzięki. Jak zrobiłeś koryto w glinie to tak jakbyś wykopał sobie stawik i go zasypał kruszywem. Woda deszczowa ładnie wpłynęła do tego koryta i stojąc rozmiękczała glinę. Do tego doszedł jeszcze mróz i masz piękne bagno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 07.02.2019 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 .... i masz piękne bagno . To jak uniknąć tego bagna? Przecież zawsze woda będzie b. powoli wsiąkać w glinę i zawsze będzie w korycie sadzawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo75 07.02.2019 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 To jak uniknąć tego bagna? Przecież zawsze woda będzie b. powoli wsiąkać w glinę i zawsze będzie w korycie sadzawka... Czyżby zawsze? Szczelne nawierzchnie (bitumiczne, betonowe) plus do tego rowy odwadniające i podłoże pod podbudową masz suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts