swie87 03.02.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ! Jako totalny laik w kwestii budownictwa oraz konstrukcji z płyt kg potrzebuję odpowiedzi na następujące pytanie. Chcę samodzielnie wykonać sufit podwieszany w pomieszczeniu 6,5 x 3,5 m. Zależy mi na osiągnięciu efektu jak na zdjęciu czyli sufit nie będzie dochodził do samej ściany będzie tam półka na której zamontuję oświetlenie led i będzie ono oświetlało całą długość ściany mniej więcej tak jak na tych zdjęciach: https://neoled.com.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_fb47a96335e6363b487f98bac95966bb.jpg https://przepisnadom.pl/artykul/!uploads/sufit_podwieszany_4.jpg Sufit podwieszany będzie na wysokości około 8cm od właściwego. Myślałem o rozwiązaniu w którym w pierwszej kolejności zrobię ramę sufitu z profili cd w odległości powiedzmy 10 cm od ścian i pomiędzy nimi umieszczę pozostałe profile cd na wieszakach es. Bardzo proszę doświadczonych użytkowków o pomoc w ewentualnej budowie w zakresie stworzenia konstrukcji sufitu. Przeleciałem już wszystkie filmy na yt , blogi i fora nigdzie nie znajdując jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, ani przykładu konstrukcji takiego sufitu. Będę niezmiernie wdzięczny za każdą konstruktywną krytykę i pomoc. Edytowane 3 Lutego 2019 przez swie87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przestrzenna 20.02.2019 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Długo wahałam się pomiędzy sufitem napinanym a podwieszanym, ostatecznie zdecydowałam się jednak na ten pierwszy i z perspektywy czasu jestem z tej decyzji bardzo zadowolona. Ostatecznie przemówiło do mnie to, że sufit 3D można zaprojektować wedle własnego uznania, mnogość kolorów folii PCV przyprawia o zawrót głowy. Lśniący sufit pięknie odbija światło, dzięki czemu optycznie powiększy on nawet przestrzeń o stosunkowo ograniczonym metrażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 20.02.2019 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2019 Może to naprowadzi Cię na właściwy trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts