Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bateria wolnostojąca... Pomocy!

witus83

Recommended Posts

Może chodzi o baterię "stojącą" ze ściany - bateria podtynkowa" wraz z elementami montażowymi podtynkowymi :)

Chodzi o wannowe baterie wolnostojące.

Większość baterii sprzedawana jest w kompletach. Baterie kludi i Grohe wymagają dokupienia elementu montażowego który umieszczamy w posadzce lazienki:

https://www.lazienkaplus.pl/pl/grohe-element-montazowy-baterii-podlogowy-45984001,486527,174,i/?utm_source=gmc&gclid=CjwKCAiA4t_iBRApEiwAn-vt-xA56yPESiAx0_f2pIhtRALWRpQekjmdwNkcYlPmnvk7DZHXGulLIRoCH3AQAvD_BwE

Dla kludi element jest analogiczny i również kosztuje swoje. Dlatego padło ode mnie pytanie czy ktoś poleci sprawdzone baterie wolnostojące.

Chodzi o wannowe baterie wolnostojące.

Dziękuję , teraz już wiem o co chodzi.

Wydaje mi się , że w Twoim przypadku musisz poświęcić odpowiednie fundusze jeśli chcesz posiadać taki typ przyłącza. Jednak jest to pewien element "dedykowany"

i aby poprawnie i niezawodnie działał przez lata - trzeba kupić komplet.

Zapewne jakiś "domorosły" hydraulik podłączył by to tradycyjnie np pod złączki hydrauliczne lub nawet szybko złączki, aby ustrzec się wydatków - jednak nie dałoby to pewności podłączenia i estetyki samego mocowania.

Właśnie chodzi mi o to że chciałbym uzyskać od użytkowników tego forum podpowiedź jaką markę baterii polecają w zadanym budżecie. Jak podłączyć baterie to wiem. Chodzi mi tylko o to że kolega d7d wkleił przykładowe baterie firm kludi i Grohe. Wiem że są dobre ale przekraczają znacznie budżet.