Servius 04.02.2019 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) Witam. Mam problem z wyborem ogrzewania w kamienicy która ma 125 lat nie może być ocieplona. Mieszkanie mam na 1 piętrze piwnica jest bezpośrednio pod mieszkaniem. Mieszkanie po niżej jest nie zamieszkane więc jest możliwość zrobienia centralnego. Z tym że nie mam pewności czy do piwnicy podchodzi jakąś woda. Metraż mieszkania to 43 m2 plus pokój na strychu 12 m2, wysokość pomieszczeń to 3m ale po obniżeniu sufitów edzie 2,7m. Zastanawiam się nad kominkiem, centralnym, i nie wiem jakie inne możliwości mogły by być. Gaz jest w pobliżu budynku ale nie przyłączy więc całe koszty poszły przyłączenia gazu bym musiał pokryć ja. Edytowane 4 Lutego 2019 przez Servius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 04.02.2019 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 ...Mieszkanie mam na 1 piętrze piwnica jest bezpośrednio pod mieszkaniem. Mieszkanie po niżej jest nie zamieszkane.. Pisz żesz tak, żeby można było coś zrozumieć, bo z powyższego to wynika, że pod twoim mieszkaniem jest piwnica, a pod piwnicą znowu mieszkanie... Co do meritum, czym więc teraz grzejesz? Ile cię kosztuje, skąd ciepła woda, ile osób mieszka? Jakiś rozkład tego mieszkania wrzuć z metrażami poszczególnych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Servius 04.02.2019 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Mieszkanie jest na pierwszym piętrze a pod nim jest pustostan do którego mam dostęp do kluczy. Grzeje stary piecem kuchennym i jak naradzie najwyższa temperatura jaka udało mi się osiągnąć to 10°. Mieszkanie kupiłem w lecie do generalnego remontu. Będą tam mieszkać 3 osoby a pomysłu na ciepła wodę mam naradzie tylko tyle że z bojlera elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 04.02.2019 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 A ta kamienica jest jakoś ocieplona? Pewnie nie. Problematyczna kwestia ogrzewania, bo w mieszkaniu trzymał opału nie będziesz, znowu jakbyś kupił peleciaka z niewielkim zasobnikiem to latanie z workami znowu. Inni mieszkańcy nie zrzucą się na przyłącze gazowe? A gdzie tam łazienka w ogóle? Wspólna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.02.2019 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 na 43m2 to nie robił bym nic innego jak byle klimę do ogrzewania komfort cieplny jak cię mogę, ale najtaniej będzie. 5kW klima ogarnie to bez problemu pytanie czy mamy gdzie zamontować jednostkę zewnętrzną może np. strych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Servius 04.02.2019 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) W kamienicy są 2 pustostany. I jeszcze jedna lokatorka która ma etażowy piec, na pelet myślałem żeby w pymnicy zmontować. A rółki przez te proste mieszkanie przeciągnąć. Z klima jest problem bo jest stara instalacja na kamienicy. Myślałem o klimatyzacji tyle że mam obawy że prąd będzie drogi. Z drugiej strony każde ogrzewanie jest drogie przy takim budownictwie. A co z kominkiem w największym pokoju?Zamontować pod sufitem podwieszanym system dystrybucji gorącym powietrzem. Łazienka jest między kuchnia i małym pokojem zrobiona z płyt kg. Bo tam lecą piony kanalizacyjne. Edytowane 4 Lutego 2019 przez Servius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts