exzabar41 04.02.2019 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Witam serdecznie. mam problem z wymienionym piecem "lodowką". Pompa napędzająca strefę pierwsza z kaloryferami działa wg.mnie w jakimś awaryjnym trybie. Włącza się na 2-3 sekundy światełko zielone a potem wyłącza światełko na chwilę pojawia się czerwone. I tak cały czas nieskończona liczba włączeń i wyłączeń. W końcu jakoś nagrzeje te kaloryfery ale boje się że zaraz będzie po pompie . Pierwszym rzeczą która sprawdziłem to filtr kątowy na powrocie z obiegu dla kaloryferów i jest czysty. Dodam że pompa i piec dla strefy podłogowej -drugiej działa poprawnie ,podgrzewanie cwu też jest ok. Na razie odłączyłem tą strefę żeby nie zepsuć pompy. Pytanie czy ktoś Państwa ekspertów ma jakieś podejrzenia co to może być i jak działać dalej? Pomóżcie proszę bo niestety mój serwisant gdzieś chyba szosuje na nartach i nie odbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exzabar41 05.02.2019 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Mam cichą nadzieję że ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts