Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom przyjazny D-30

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Wkład jakiś francuski, chyba EUROPA się nazywa, zamowiłam w firmie montującej kominki. Kosztowała sporo bo 4100, ale za to jest z możliwością otwierania przez podnoszenie do gory na takich szynach (tak zwykle otwieramy) i szybą samoczyszczącą

• 2 weeks później...

Nie chwaliłam się jeszcze że mam właściwie dwa tarasy :wink:

Wschodni- ten największy tylny i zachodni frontowy

W upalne lata, takie jak te ostatnio, wchodni taras daje przyjemny odpoczynek od słońca popołudniami. Przyjemnie jest wtedy na nim posiedzieć. Ale gdy jest wczesna wiosna lub jest już chłodna jesień to ze względu na deficyt słoneczka moim ulubionym miejscem przesadywania jest taras zachodni. Taras od południa i połnocy nie dało się zrobić ze względu na wąską działkę :lol:

To zachodni tarasik

http://images4.fotosik.pl/148/20b6a720459a31f1med.jpg

A to moje pierwsze owoce i pewnie jedyne na działce

http://images1.fotosik.pl/194/baf1c3fc6ca66de4med.jpg

I jeszcze raz robinia w pełnej okazałości, bo parę osob dopytywało się o to drzewko

http://images3.fotosik.pl/184/c230141dcdef51b6med.jpg

• 2 weeks później...

Verunia, mówisz, że do Ciebie nie zaglądam, ale to nieprawda.

Przychodzę tu często posiedzieć na najpiękniejszym tarasie forum :D

I jeszcze Cię zapytam, jak długo masz tę przepiękną robinię?

Ile lat trzeba, by miała tak dużą, gęstą koronę?

Verunia, mówisz, że do Ciebie nie zaglądam, ale to nieprawda.

Przychodzę tu często posiedzieć na najpiękniejszym tarasie forum :D

I jeszcze Cię zapytam, jak długo masz tę przepiękną robinię?

Ile lat trzeba, by miała tak dużą, gęstą koronę?

Dwa lata wystarczą, bardzo szybko przybywa jej gałązek, teraz na wiosnę będę ją musiała silniej przyciąć bo już nie chcę aby była większa.

Niedawno odkryłam gniazdo ptaka w środku. Że przy moim psie i kocie jakiś się odważył, fiu, fiu :roll:.

verunia , a jaka duza ja kupilas ?

Mohag, one są szczepione na chyba zwykłej akacji, więc wysokość pnia jest taka sama, a jedynie pień grubieje, u mnie conajmniej ze dwa razy zwiększył się obwod pnia.Sprzedawane są z rożną wysokością więc można sobie dobrać. Na gorze było parę krotkich gałązek, a teraz sama widzisz.

To drzewko sadzone jest często w miastach więc ma niewielkie wymagania i wiele znosi. Niestety druga moja robinia nie zniosła zeszłej zimy, chyba miała gorsze warunki do życia. Ale posadziłam następną w lepszym miejscu.

no widzialam ta Twoja druga biedaczke :-? Ja chce taki kisz-masz zrobic na kawalku w rogu dzialki i potrzebne mi jest wlasnie takie drzewko do niskich traw ozdobnych... myslalam o dwoch kolo siebie, ale jezeli ono sie tak pieknie rozrasta juz po dwoch latach, to dam jedno zeby mialo miejsce i zeby elektu gestoscia nie zgubic.