acca5 17.10.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Tak właśnie chodziło mi o to ujęcie,musze podobną zrobić podbitkę- kąt i nachylenie aby widoczne były moje grubaśne drewniane podciągi. dziękuje skopiuję je sobie. Pokaże stolarzowi -temu co bedzie wykańczał podbitki.Czy całą podbitkę masz nie prostopadle do muru tylko pod kątem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niko6 17.11.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 verunia, czy mozesz napisac rozmiar swoich okien? Bardzo piekny ten Wasz domek!!!!! Pozdrawiam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.11.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Dzieki W większości okna mają 1,5x1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Nigdy nie myślałam że do tego dojdzie, ale od dzisiaj ten dom jest do sprzedania. Ze względu na pracę męża zamierzamy sie przenieść do Poznania, a właściwie pod Poznań. Tam rozpoczniemy kolejna przygodę z budowaniem. Jak mi szkoda tego domku Włozyłam w niego i ogrod tyle pracy i serca. Chyba pojdę sobie poryczeć [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.12.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Nie martw się Verunia, zbudujecie jeszcze fajniejszy domek. Chociaż włożonej pracy i serca zawsze żal się pozbywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 14.12.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Nigdy nie myślałam że do tego dojdzie, ale od dzisiaj ten dom jest do sprzedania. Ze względu na pracę męża zamierzamy sie przenieść do Poznania, a właściwie pod Poznań. Tam rozpoczniemy kolejna przygodę z budowaniem. Jak mi szkoda tego domku Włozyłam w niego i ogrod tyle pracy i serca. Chyba pojdę sobie poryczeć [/b] Verunia nie smuć się , mnie przytrafiło sie coś podobnego tzn domek już juz miał się budowac kiedy mąż zmienił prace i budujemy sie zupelnie w innym miejscu. Ciezko było na początku, calym sercem byłam juz we Wrocławiu a tu nagle przeprowadzka w nowe zupełnie obce miejsce, bez znajomych, przyjaciół. Ale już jest fajnie, jestem pełna nadzieji, że bedzie nam dobrze. Najwazniejsze zebysmy my byli szczesliwi Ach te baby! zakochane zrobią dla swoich męzów wszystko pójdą za nimi na koniec świata Twój dom jest sliczny, ten nowy bedzie pewnie jeszcze piękniejszy bo to co najlepsze przeniesiesz z tego domku i dodasz pewnie nowe pomysły, rozwiązania. Veruniu co to za drewno masz na podbitce i pergoli, no i jak zabezpieczone, czym pomalowane i jaki to kolor? Właśnie jutro przyjezdza do mnie moja nadbitka i musze rozejrzec sie za lakierobejcą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.12.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Verunia, będzie dobrze, zobaczysz.Ten sam projekt będziecie realizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Dzięki za słowa otuchy.Trochę obawiam sie tych zmian, tez będę tam zaczynać wszystko od nowa- nowa praca, nowi znajomi, zupełnie nieznane mi miasto. Trochę się dziś rozkleiłam, pewnie jutro optymizm mi wrociJeśli chodzi o drewno to zwykła sosna zabejcowana kolorem pinia, bejca to altaxin -3 warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Verunia, będzie dobrze, zobaczysz. Ten sam projekt będziecie realizować? Jeśli chodzi o mnie to mogłby być ten sam z drobnymi udoskonaleniami. Reszta przebąkuje ze przydało by się pięterko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 14.12.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Verunia, będę ściskać ze wszystkich sił, by się udało. Popłaczesz pewnie nie raz, bo człowiek się przywiązuje i tęskni. Ale jesteś dzielna i dasz radę. Twój dom jest tam, gdzie Twoja rodzina. Nie zapominaj o tym i tego się trzymaj. Siły i optymizmu Ci życzę. Żałuję, że się przeprowadzasz nie w moją stronę, ale kto by tu chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 14.12.2006 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Wow, Verunia, nowe miejsce, nowa praca i nowy dom!!! Duza zmiana dla calej rodzinki. Wiem, ze masz obawy, ze sie boisz i szkoda Ci zostawic to wszystko...To normalne..,ale zobaczysz, predzej niz sie tego spodziewasz, bedziesz w nowym miejscu czuc sie tak samo dobrze jak w starym...,a nowy dom bedzie tak samo piekny jak ten,albo jeszcze lepszy, bo teraz juz wiecie nie jedno o budowaniu... Duzo pracy przed Wami, ale dacie rady!!! Bedziemy trzymac kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Dzięki że mnie wspieracie, jesteście kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 15.12.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Verunia, nie martw się, nie jesteś sama. My swój też będziemy na 99,8 % sprzedawać. Powód? żmiana pracy A jeszcze nie zdążyliśmy w nim zamiezzkać, do skońćzenia jakieś 2 miesiące. Też dylematy, nieprzespane noce.... serce boli... Ale mówi się trudno i żyje dalej. Szkoda tylko, że znów trzeba czekać na ten ukochany, wymarzony domek. Przynajmniej pomieszkałaś w swoim Pozdrawiam ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.12.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Verunia - wyobrazam sobie jak ci zal. Tym bardziej, ze dom masz taki piekny a ogrod robi powalajace wrazenie Bedziesz sie starac od nowa Nic sie nie mart- w koncu bedziesz miala w Poznaniu forumowiczow- zawsze podpowiemy co i jak. W razie czego pisz smialo. W grupie wielkopolskiej lub tej gdzie juz trafilas- zaczynajacej w 2007 w wlkp znajdziesz sporo informacji na temat dzialek i pozostalych - wystarczy zapytac. Forumowicze czasem widza ogloszenia dzialce na sprzedaz. jakbys chciala moge ci przeslac namiary na najlepsze wg mnie biuro obrotu nieruchomosciami w Poznaniu i fajna agentke. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.12.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Verunia, Tab, a jakie Wasze nastepne domy beda? Macie juz jakis projekt, czy bedzie ten sam? Trzeba myslec o tym co ma byc i przygotowac sie na nastepna przygode. Bedziemy Was wspierac ile bedzie trzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Przyznamm się że troche już przeglądam projekty, ale i tak decyzję bedę mogła podjąc jak będę miała juz działkę i warunki zabudowy. Jeszcze nie znalazłam projektu ktory by mi odpowiadał. Ja dalej bym chciała miec parterowy , ale mąż i corką chcą mieć też poddasze, więc szukam takiego projektu , ktory większość funkcji ma na dole, a na poddaszu tylko ewentualnie dwa pokoiki i łazienkę. Projekt domu musi mieć 1. Duży taras z częściowym zadaszaniem (tak mam obecnie i to jest świetne) 2. Garaż na dwa samochody 3. Kominek To najważniejsze sprawy Ponadto 4. Wejście z garażu do wiatrołapu 5. Otwarta przestrzeń salonu kuchni i jadalni 6. Spiżarnia przy kuchni 6. Dwa pokoje na dole- sypialnia i gabinet 7. Jedna łazienka przy sypialni, druga maleńka tzw gościnna. 7. Dość obszerne pomieszczenie gospodarcze No i żeby ten dom nie był zbyt duży i nie zrujnował nas finansowo. Brak już mi takiego zapału , jaki miałam przy budowie pierwszego, no i budowa będzie tam , a ja do tego czasu będę mieszkac tu, więc nie wiem co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.12.2006 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Veruniu nic się nie martw, nowy dom będzie na pewno jeszcze bardziej doskonały niż ten w którym mieszkasz teraz. I Clematisy też będą. Pewnie, że jest żal zostawiać to, w co włożyło się dużo serca i energii, przyjaciół, znajomych, ale będzie dobrze - zobaczysz . Nie smuć się, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 20.12.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Głowa do góry! Może być tylko lepiej. Wiem coś o tym bo mimo iż mam dopiero 23 lata mieszkam już w trzecim domu.I jesteśmy z mężem w trakcie budowania własnego tj. jak dla mnie czwartego.Kiedy moi rodzice budowali swój dom ja w pewnym sensie budowałam razem z nimi. Razem z nimi wymyślałam jak będzie wyglądał, jak będzie urządzony. Trwało to wiele lat. A kiedy przyszła pora przeprowadzki,pomieszkałam trochę i poznałam swojego męża ... i się szybko wyprowadziłam. Było mi żal...Teraz kiedy wracam w tamte mury czuję ....NIC NIE CZUJĘ wydaje mi się że człowiek nie zdaje sobie sprawy jak wielkie są jego możliwości przystosowawcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasinka83 20.12.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Twój obecny dom jest piękny ale pocieszaj się tym, że zdążyłaś przez ten czas poobserwować jakie są potrzeby waszej rodziny, co w domku jest zbędne a co jeszcze przydałoby sie zrobić. Te przemyślenia wykorzystasz w nowym domu .Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 21.12.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Verunia Dla Ciebie i całej Twojej Rodziny Najserdeczniejsze życzenia Szczęśliwych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Wszelkiej pomyślności i sukcesów w Nowym 2007 roku. http://kartki.onet.pl/_i/d/mikzielony1_d.jpg Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts