Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom przyjazny D-30

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Veruniu,

z ajkiego materialu jest wykonana Twoja kuchnia?

Jak go oceniasz? Jestes z niego zadowolona?

Czy podalabys namiary na wykonawce?

Pozdrawiam

Monika

Nie jest to drewno ale co dokładnie to nie pamietam, moze MDF. Bardzo dobrze się czyści, jest mocne , nie wypacza się- nie zamieniłabym na drewno. Jedynie blaty teraz bym zrobiła inne, ale wtedy już kaski brakowało. Kuchnię robiła firma TOLA w Lublinie.

Veruniu mam pytanie, czy znalazłaś już kupca na swój domek ? Jeśli nie za jaką kwotę zamierzasz go sprzedać ? Jeśli nie chcesz pisać o tym publicznie , czy mogę prosić o wiadomość na priv ? Pozdrawiam

Nie wiem jeszcze kiedy będę sprzedawać, może na razie wynajmę domek, troche trudno mi się z nim roztawać :wink:

:( O właśnie się doczytałem, że się przeprowadzacie. Szkoda, bo osiedle pieknieje a lada dzień mają zacząć robić ulice z kostki. W każdym razie życzę powodzenia w nowym miejscu. Poznań też fajne miasto :wink:

Piotr

No własnie, ja tez tak długo czekałam na te drogi i pewnie sie juz na nie nie doczekam, takie zycie. a jak tam twoja budowa? Mieszkasz juz moze sąsiedzie? :wink:

Droga Veruniu,

domek bardzo ładny, a te tarasy. Gratulacje.

Jeśli mogę zapytać o dach, bo wiem, że to wiązary i nie masz stropu - u mnie będzie tak samo - architekt zmienił na moją prośbę. Czy powiększyły się szczeliny pomiędzy płytami g-k? czy bardzo je widać? poprawialiście coś?

I jeszcze jedno, rozumiem, że płyty g-k przywiercaliście do dolnych listew kratownicy? Czy wełna na poddaszu ułożona jest pomiędzy kratownicami i w ten sposób obciąża płytę g-k? Czy może jakoś inaczej jest to zrobione?

Wiem, że mam dużo pytań, ale najlepiej pytać tego, kto ma podobne rozwiązania.

Będę wdzięczna za porady

Pozdrawiam

Droga Veruniu,

domek bardzo ładny, a te tarasy. Gratulacje.

Jeśli mogę zapytać o dach, bo wiem, że to wiązary i nie masz stropu - u mnie będzie tak samo - architekt zmienił na moją prośbę. Czy powiększyły się szczeliny pomiędzy płytami g-k? czy bardzo je widać? poprawialiście coś?

I jeszcze jedno, rozumiem, że płyty g-k przywiercaliście do dolnych listew kratownicy? Czy wełna na poddaszu ułożona jest pomiędzy kratownicami i w ten sposób obciąża płytę g-k? Czy może jakoś inaczej jest to zrobione?

Wiem, że mam dużo pytań, ale najlepiej pytać tego, kto ma podobne rozwiązania.

Będę wdzięczna za porady

Pozdrawiam

U nas płyty nie są przykręcane do stropu tylko mocowane sa do wiszącego stelazu, Małe pękniecia sa tylko przy granicy sufitu ze scianą mimo zastosowanego akrylu. Ale nie zawsze są widoczne, zalezy to od pory roku. Teraz juz wcale ich nie zauwazam :wink: Wełna jest miedzy krokwiami, ale nie obciąża płyty ze względu na stelaz. Podtrzymuja ja od spodu takie linki (o ile dobrze pamietam :roll: )

Bardzo ładny domek, a w rzeczywistości jeszcze lepiej się prezentuje, wiem co mówie bo widziałam wczoraj podczas spacerku po osiedlu. :wink: Zdjęcia wnętrz oglądałam chyba z 5 razy. Widze, że mamy bardzo podobne gusta.

:) :)

Dziękuję :) , jaki ten swiat mały :roll:

No własnie, ja tez tak długo czekałam na te drogi i pewnie sie juz na nie nie doczekam, takie zycie. a jak tam twoja budowa? Mieszkasz juz moze sąsiedzie? :wink:

Mieszkamy od września, bliżej kolejowej, dom z czarną dachówką i tez mam zielone bonie :) . brakuje nam jeszcze ogrodzenia od frontu. Aktualnie zaczynam porządkować miejsce pod ogród, na początek trawka i tuje, a potem zobaczymy.

Pozdrówka

Mieszkamy od września, bliżej kolejowej, dom z czarną dachówką i tez mam zielone bonie :) . brakuje nam jeszcze ogrodzenia od frontu. Aktualnie zaczynam porządkować miejsce pod ogród, na początek trawka i tuje, a potem zobaczymy.

Pozdrówka

Byłam, widziałam- masz śliczny domek :D

Pozdrówka

Byłam, widziałam- masz śliczny domek :D

:oops: :oops: :D

dzięki,

Jestem całkiem nowa na forum,ale ślędzę i czytam od dawna.Nasz D30 Przytulny znajduje się na śląsku- w Kędzierzynie-Koźlu ,juz pobudowany,zasialiśmy trawkę i patrzymy jak rośnie.Verunia przeczytałam wszystkie posty dotyczące twojego domku-super.Dom,wnętrza,ogród, wszystko śliczne.Niby takie same domy ,a tak bardzo się różnią.Wszystko oczywiście zależy od gustów i guścików.Podoba mi się.Powodzenia.

Jestem całkiem nowa na forum,ale ślędzę i czytam od dawna.Nasz D30 Przytulny znajduje się na śląsku- w Kędzierzynie-Koźlu ,juz pobudowany,zasialiśmy trawkę i patrzymy jak rośnie.Verunia przeczytałam wszystkie posty dotyczące twojego domku-super.Dom,wnętrza,ogród, wszystko śliczne.Niby takie same domy ,a tak bardzo się różnią.Wszystko oczywiście zależy od gustów i guścików.Podoba mi się.Powodzenia.

A mozesz pokazac jakieś zdjęcia? Ciekawa jestem jak u was wygląda D-30.

Pozdrawaim :D

Większość zdjęć z początków budowania i tego jak powstawał mam w albumie,nie robiliśmy zdjęć cyfrówką .Z wnętrz mam parę w komputerze-ale w domu.Na razie stoi kuchnia ,łazienka na gotowo zrobiona tylko brakuje takich tam drobiazgów tworzących klimat(no wiesz),malowanie ,tapetowanie itp. zrobione.Z zewnątrz nie ma się czym jeszcze chwalić ,bo jest tylko ocieplony-brakuje elewacji.Oczywiście parę fotek wyślę do Ciebie na priv,może uda mi się dziś wieczorem.Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Kończę moja galerie zdjęc domku moją prywatna galeria obrazow autorstwa mojej 16-letniej corki

http://images20.fotosik.pl/383/ce785358c3acea9fmed.jpg

http://images20.fotosik.pl/383/27d468a2105cbbdemed.jpg

http://images21.fotosik.pl/328/e20b2fa80f20fe6amed.jpg

http://images21.fotosik.pl/328/c2a3ea073592190bmed.jpg

http://images20.fotosik.pl/384/09d0b593e8483570med.jpg

http://images20.fotosik.pl/384/a6edfdd6f9b8185fmed.jpg

Teraz zakładam dziennik budowy nowego domu wiec jeśli ktos będzie chciał mi cos miłego napisać :wink: to tam wkrotce zapraszam. Troche to na odwrot bo zwylke zaczyna się na forum od dziennika a kończy na galerii, ale coz , takie życie[/img]