kze 29.06.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Natrafiłem na zdjęcia Twojego domu Verunia. Bardzo ładne. Jaką zdolną masz córke.. Tylko pogratulować. W wyglądzie córka nic nie odróżnia się mamy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.06.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Wiesz, ze jestem fanka twojego domu- a najbardziej nowej budowy w moich okolicach Bede goraco kibicowac! Corka faktycznie zdolna- ale dobrze mysli dziewczyna. Niestety ale po liceum plastycznym i asp (oprocz oczywiscie akchitektury wnetrz i grafiki komp- czego akurat w P-niu nie polecam, a wiem co mowie bo znam temat od srodka) nie ma wielkiej przyszlosci. A po architekturze dobra praca murowana - nawet po prostu w dzidzinie zwiazanej z nieruchomosciami. Malowac mozna zawsze - doskonalic sie na lekcjach (gdzie i tak poswieca jej wiecej uwagi niz w szkole) a pozniej robic to dla siebie, dla rodziny i forumowych klientow (sama zobacz ilu juz ich tutaj jest ). Mam nadzieje, ze mi wybaczysz to rozgadanie, ale to bliski mi temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 AnoleizTrawka nie jest w rzeczywistości taka piękna Suczka trochę się do tego przyczynia. Pogodziłam się już z tym że moj trawnik nie jest zbyt angielski Pozwalam w nim rosnac i mleczom, babkom i koniczynce. No coż, nie przyłączyłam się do odwiecznej rywalizacji sąsiadow na najładniejszy trawnik Kzemiło mi goscić cię u siebie, zwłaszcza jak takie komplementy mi prawisz. Niestety corka wyższa, chudsza i sporo młodsza od mamusi iga Dzięki za kibicowanie. Nie znam szkoł w Poznaniu, więc jeśli tak mowisz to utwierdzam się w przekonaniu że dobrze zrobiła. Ale tak ociupinkę mi szkoda że nie poszła do tego plastyka bo obawiam się żeby nie zarzuciła tego na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.07.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 To normalne, że córka młodsza od mamy... A że wyższa? Tak zazwyczaj jest, że dzieci przeratają rodziców.. Jak bedę w Wielkopolsce to dam znać. Z chęcia zobacze Twoje włości.. Rozumiem, zę jak będziesz w okolicy Wawy to tez dać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 To normalne, że córka młodsza od mamy... A że wyższa? Tak zazwyczaj jest, że dzieci przeratają rodziców.. Jak bedę w Wielkopolsce to dam znać. Z chęcia zobacze Twoje włości.. Rozumiem, zę jak będziesz w okolicy Wawy to tez dać znać. Zapraszam, zapraszam, ale dopiero za rok bo jeszcze mnie tam nie ma, na razie jestem tu a budową steruję zadalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.07.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 To normalne, że córka młodsza od mamy... A że wyższa? Tak zazwyczaj jest, że dzieci przeratają rodziców.. Jak bedę w Wielkopolsce to dam znać. Z chęcia zobacze Twoje włości.. Rozumiem, zę jak będziesz w okolicy Wawy to tez dać znać. Zapraszam, zapraszam, ale dopiero za rok bo jeszcze mnie tam nie ma, na razie jestem tu a budową steruję zadalnie A to "tu" to w jakim województwie jest? Przyznam, że nie pamietam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.07.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Jak będziesz się wybierał do Kazimierza Dolnego to zapraszam po drodze do mnie, ugoszcze czyms na tarasie, daj tylko znac wcześniej na priva http://images26.fotosik.pl/28/dca7735cdb01368bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Oczywiście nie omieszkam powiadomić i z checią sprawdzę taras... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smigly99 23.02.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Wątek umarł, a szkoda:(Właśnie zamierzam taki piekny domek zbudować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Nie wierzę własnym oczkom gdzie ja przez przypadek trafiłam, Verunia A tyle się wcześniej naszukałam Sliczny miałas ( w sumie jeszcze masz ) domek ale ten który się buduje z pewnością będzie jeszcze piękniejszy Gratuluję zdolności plastycznych. I Tobie i Córuni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smigly99 24.02.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Verunia, ponieważ z tego co się zorientowałem, to tylko ty zbudowałaś ten dom, to mam do Ciebie kilka pytań. Liczę, że jeszcze tu czasem zaglądasz i będziesz tak miła, że podzielisz się ze mną swoimi doświadczeniami. Zdecydowałem się na ten projekt, ponieważ posiadam równie wąską jak i ty działkę (20*50m wjazd od wschodu - kierunki chyba mamy odwrotnie). Rodzinka to Ja + żona + dwie córeczki + pies + kot. Do projektu chciałbym wprowadzić tylko jedną zmianę - ale sporą - wygospodarować dla mnie mały pokój w którym zmieści się biurko i kilka zabawek (tak z 7m2). 1. Czy mogłabyś bazując na domu w którym mieszkasz, podpowiedzieć mi, czy widzisz takie potencjalne miejsce? Patrząc na plan (niestety dysponuję tylko rozkładem ze strony internetowej) myślę że dałoby się to zrobić kosztem spiżarni oraz części pomieszczenia gospodarczego. 2. W artykule który był w muratorze o Twoim domu, w podsumowaniu znalazła się uwaga o złym rozwiązaniu wentylacji do pieca, która powoduje wychładzanie całego mieszkania. Czy i w jaki sposób to rozwiązałaś? Tak jak patrzyłem na plan, to wydaje mi się że wystarczyłoby przedzielić pomieszczenie dodatkową ścianką ( ew. nawet robiąc wejście do pieca z garażu?). 3. Czy i jakie zmiany byś wprowadziła do projektu, gdybyś budowała go teraz? 4. Jak wygląda kwestia kosztów ogrzewania takiego domu? Czy nie są one bardzo wysokie? Mam jeszcze kilka... pytań, ale nie chcę Cię nimi tak od razu zarzucać . Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Śmigły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smigly99 24.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Już wiemy gdzie bedzie gabinet. W miejsce jednej z łazienek + 1 metr z pokojów dzieci.A łazienka przeskoczy w miejsce spiżarni + 50cm zabrane z pok. gospodarczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Nie spodziewam się że ktoś jeszcze odgrzebie ten topik Smigly, myslę że zmiany które chcesz wprowadzic są możliwe. Trzeba tylko dołozyc okno do tego gabinetu a okno w pomieszczeniu gospodarczym przesunąc. Odejdzie ci też miejsce na szafe wnękowa w hollu. Mnie troche szkoda by było tej spizarni, bo to fajne rozwiązanie, Myslałes jeszcze o wydzieleniu takiego aneksu w sypialni? Sypialnie sa spore wiec pewnie nie byłoby z tym problemu. Co do wentylacji w pomieszczeniu gospodarczym to bardzo prosto to rozwiązac. Nie robic tych otworów wentylacyjnych w ścianie a zastosowac piec gazowy z zamknietą komora spalania, tak by pobierał powietrze bezposrednio z zewnątrz, a nie z pomieszczenia. W tej chwili takie kotły sa niewiele droższe o tych z otwartą komorą a zdecydowanie lepsze. Co do zmian które bym wprowadziła to tylko przełozyłabym okno w pokoju 1.13 na front bo w tej chwili okno wychodzi na północ i brakuje mi tez mozliwosci zobaczenia co sie dzieje przed domem. Mam drzwi bez naświetli (miało byc bezpieczniej ) i to był błąd. Bo w przedsionku jest ciemno. Przedsionek tez bym powiekszyła, tak by wejście do pom. gospodarczego był o właśnie z przedsinka. Można by wtedy lepiej oddzieli częśc gospodarczą od mieszkalnej. W nocy lubie miec cicho a niestety słysze prace kotła w zimie. Poza tym nam mieszka sie tu bardzo wygodnie, układ pomieszczeń jest bardzo funkcjonalny. Co do ogrzewania to myśle ze rachunki za gaz są przyzwoite. Jeśli bardzo zalezy ci wiedziec jakie są , to gdzieś mogę je odszukac. Najzimniejszy miesiąc kosztuje nas zwykle około 600 zł, inne zimowe ale cieplejsze miesiące około 350zł, przy czym w to wchodzą koszty ogrzewania wody bieżącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Nie wierzę własnym oczkom gdzie ja przez przypadek trafiłam, Verunia A tyle się wcześniej naszukałam Sliczny miałas ( w sumie jeszcze masz ) domek ale ten który się buduje z pewnością będzie jeszcze piękniejszy Gratuluję zdolności plastycznych. I Tobie i Córuni Dzięki Reyzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smigly99 24.02.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Cześć Dziękuję za informację. Jeszcze nie jestem na etapie pieca gazowego, stad i nie wiem o takim rozwiązaniu - ale dzięki za podpowiedź. A powiększenie przedsionka warte rozważenia. Pozdrawiam Śmigły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 21.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://kartki.onet.pl/_i/d/zloty_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 21.03.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://i216.photobucket.com/albums/cc232/maja_w/1kopia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monita1981 20.04.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Verunia czy dokładna nazwa tej roślinki to czosnek olbrzymi??? Czy może ma jakąś dokładniejszą nazwę (chodzi o odmianę czy coś w tym stylu) Jaki miała kolor przed przekwitnięciem? Bardzo mi sie podoba to cudo http://images28.fotosik.pl/199/db69069f03d4cb7a.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Nie wiedziałam, ze ktos jeszcze tu zagląda i nie odpowiadałam Czosnki właśnie kwitną, jak się nazywają to nie dam sobie głowy obciąc. U mnie są białe i fioletowe ale widziałam tez rózowe. http://images33.fotosik.pl/281/eb801d396dc8d885med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 22.12.2008 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 http://images47.fotosik.pl/42/b70d2bc3a69554bdmed.jpg Świąt białych, pachnących choinką, spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze. Świąt dających radość, odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten co właśnie mija... Ania z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts