Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom przyjazny D-30

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo słodki domek, super kolory elewacji - czy dobrze wyglądają bonie wokół niektórych tylko okien? Jakie kolory elewacji brałaś jeszcze pod uwagę. Budujemy podobna parterówkę , dach będzie grafitowy, w projekcie mamy bonie wokół okien ,we wnęce wejściowej i na narożnikach i nadal nie mam wybranych kolorów. Pozdrawiam.

Bardzo słodki domek, super kolory elewacji - czy dobrze wyglądają bonie wokół niektórych tylko okien? Jakie kolory elewacji brałaś jeszcze pod uwagę. Budujemy podobna parterówkę , dach będzie grafitowy, w projekcie mamy bonie wokół okien ,we wnęce wejściowej i na narożnikach i nadal nie mam wybranych kolorów. Pozdrawiam.

Nie wiem jakie masz ściany ale jeśli białe, to do grafitu super pasuje kolor szarobłękitny na dodatki. W naszym projekcie pierwotnie dach był też grafitowy, białe ściany i oliwkozielona stolarka. Też fajne zestawienie . A w ogóle grafit łatwo łączyć ze wszystkim, ważne żeby całość wyglądała przyjemnie dla oka. Niektóre okna mam zbyt blisko siebie, więc gdybym dała bonie na każdym, efekt byłby nieciekawy. Myslę że tak jak jest jest dobrze, czasami od nadmiaru głowa boli.

Pozdrawiam gorąco wszystkich parterowców. :D Chciałabym aby na moim osiedlu było ich więcej. Ze zgrozą myślę o tym że koło mnie może powstać kilkukondygnacyjny domek.

• 5 weeks później...
Witam. Kuchnię zamawiałam w Lublinie w firmie Tola. Polecam . Zrobili wszystko ,łącznie z projektem (na podstawie mojej koncepcji ale z pewnymi ulepszeniami), zakupem sprzętu i jego montażem. I co najważniejsze nie zdarli pieniedzy i zrobili w terminie. Ta sama firma zrobiła też szafy zabudowane i szafkę bufetową dzięki temu mam to wszystko wjednym kolorze

Sama zabudowa kuchni kosztowała po długich negocjacjach 8100, a sprzęt 11000( płyta ceramiczna, piekarnik elektryczny, zmywarka, okap-Ariston,lodówka Bosh,zlewozmywak z konglomeratu z baterią i młynkiem do rozdrabniania). Ceny z przed roku :)