Kominki Piotr Batura 05.02.2019 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Taki tekst dzisiaj wyczytałem...Trochę mnie ruszyło, więc aż nowy watek zakładam. Co wy na to? "Czy wiadomym jest dla Was, ze do produkcji silikatów używa się między innymi odpadów aluminiowych pochodzących ze zużytych filtrów kominowych? Po 30-40 latach w takim domu, przy kumulacji innych niesprzyjających warunków, można dorobić się niebezpiecznego odłożenia się związków szkodliwych w organizmie. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 05.02.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Taki tekst dzisiaj wyczytałem...Trochę mnie ruszyło, więc aż nowy watek zakładam. Co wy na to? "Czy wiadomym jest dla Was, ze do produkcji silikatów używa się między innymi odpadów aluminiowych pochodzących ze zużytych filtrów kominowych? Po 30-40 latach w takim domu, przy kumulacji innych niesprzyjających warunków, można dorobić się niebezpiecznego odłożenia się związków szkodliwych w organizmie. " Czyżby producenci gazobetonu tak "walczą" z konkurencją ? Przecież silikat to piasek kwarcowy , wapno i woda i tyle .. Tak naprawdę tanie produkty i materiały a główny składnik (piasek) jest wydobywany od razu na miejscu ... Więc po co mieli by kombinować , jak większość składników mają za bezcen ??? Chyba jacyś szaleńcy ... Jak dla mnie bzdura ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malarz1 05.02.2019 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Taki tekst dzisiaj wyczytałem...Trochę mnie ruszyło, więc aż nowy watek zakładam. Co wy na to? "Czy wiadomym jest dla Was, ze do produkcji silikatów używa się między innymi odpadów aluminiowych pochodzących ze zużytych filtrów kominowych? Po 30-40 latach w takim domu, przy kumulacji innych niesprzyjających warunków, można dorobić się niebezpiecznego odłożenia się związków szkodliwych w organizmie. " Nie pomyliłeś silikatów z betonem komórkowym? Do Bk dodaje się przecież proszek alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.02.2019 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Mam nadzieję, że to pomyłka. Człowiek który wywołał temat do tablicy, szuka linków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.02.2019 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Ewidentna pomyłka!Beton komórkowy robią (też) tak, ze dopaprują alu i zalewają kretem do rur.Kret trawi alu dając gaz (wodór) który tworzy pianę (pory).No, jak coś nie przereaguje to zostanie.Puki tynku ze ściany nie jadamy bardzo szkodzić nie będzie.W końcu...Ktoś jakiś atest na to wydał.- Znaczy, chyba badał... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 05.02.2019 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Niektórzy mówią że przecież na coś trzeba umrzeć ... atak już poważnie to bardziej bym sie spodziewał dodatków w gazobetonie, niż w tak wspaniałym i zdrowym materiale jakim jest silikat. Nie zamierzam zburzyć swojego domu i jak bedę budował drugi to również z silikatu...chociaż niektórzy fachowcy marudzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Taki tekst dzisiaj wyczytałem...Trochę mnie ruszyło, więc aż nowy watek zakładam. Co wy na to? "Czy wiadomym jest dla Was, ze do produkcji silikatów używa się między innymi odpadów aluminiowych pochodzących ze zużytych filtrów kominowych? Po 30-40 latach w takim domu, przy kumulacji innych niesprzyjających warunków, można dorobić się niebezpiecznego odłożenia się związków szkodliwych w organizmie. " Odpowiem prosto: Nie jest wiadomym dla Nas że do produkcji silikatów używa się między innymi odpadów aluminiowych pochodzących ze zużytych filtrów kominowych. Dlaczego dopiero po 30-40 latach można dorobić się odłożenia ... ?? Te odpady przechodzą przez ścianę (co jest możliwe) i trują - co też jest możliwe. Możesz podać źródło do cytowanego tekstu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.02.2019 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Możesz opisać jak przechodzą przez te ściany?Bo tego nie wiem...Jak truje alu - to wiem.Daj jakie źródło o tym przechodzeniu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.02.2019 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Taki tekst dzisiaj wyczytałem...Trochę mnie ruszyło, więc aż nowy watek zakładam. Co wy na to? "Czy wiadomym jest dla Was, ze do produkcji silikatów używa się między innymi odpadów aluminiowych pochodzących ze zużytych filtrów kominowych? Po 30-40 latach w takim domu, przy kumulacji innych niesprzyjających warunków, można dorobić się niebezpiecznego odłożenia się związków szkodliwych w organizmie. " Przeciez to do gazobetonu dodaje się związków glinu, które reagując, tworzą porowatą strukturę meteriału. A jakie jest źródło Twojej informacji ? Edytowane 5 Lutego 2019 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.02.2019 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Raczej źródełko....Ktoś chlapnął w jakiejś grupie i teraz szuka skąd to wytrzasnął. Ja też uważam, że popitolił silikat z suporkiem. Poza tym mieszkam niedaleko cegielni i paru ludków znam.... Wolałem jednak z wami temat przetrawić bo mam chate z silikatu, więc trochę mi się zagotowało z rana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Możesz opisać jak przechodzą przez te ściany? Adam M. Pewnie jak coś weszło to i wyjdzie Żeby się odłożył;o to pewnie musi wyjść. I wtedy maleje stężeje toksyny w silikacie a rośnie stężenie (i odkłada się) w organizmie. Jeszcze nie wiem czy w filtrach kiominowych jest aluminium czy związki aluminium lub jakieś inne substancje związane z alu. Czy z alu drzwi i okien też odkłada się w organizmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Raczej źródełko....Ktoś chlapnął w jakiejś grupie i teraz szuka skąd to wytrzasnął. Ja też uważam, że popitolił silikat z suporkiem. Poza tym mieszkam niedaleko cegielni i paru ludków znam.... Wolałem jednak z wami temat przetrawić bo mam chate z silikatu, więc trochę mi się zagotowało z rana.... Silikat jest (jak dotąd) uznawany za najzdrowszy materiał ścienny. I to na ś i to na ś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.02.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Pewnie jak coś weszło to i wyjdzie Żeby się odłożył;o to pewnie musi wyjść. I wtedy maleje stężeje toksyny w silikacie a rośnie stężenie (i odkłada się) w organizmie. Jeszcze nie wiem czy w filtrach kiominowych jest aluminium czy związki aluminium lub jakieś inne substancje związane z alu. Czy z alu drzwi i okien też odkłada się w organizmie ? Mniemanologia... Poczytaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Aluminium http://www.admot.com.pl/artykul/wlasciwosci-i-parametry-aluminium Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 W tym drugim linku przeczytałem ciekawą informację NIETOKSYCZNOŚĆ Glin jest trzecim , po tlenie i krzemie pierwiastkiem występującym w skorupie ziemskiej, a związki glinu są naturalnym składnikiem naszego pożywienia. Nic nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.02.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 No... nic nowego...Żebyś Ty jeszcze ZROZUMIAŁ to co wyczytałeś i zacytowałeś... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Kejk 05.02.2019 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 W tym drugim linku przeczytałem ciekawą informację Nic nowego. To, że coś występuje naturalnie w ziemi, nie oznacza, że jest niegroźne dla człowieka. Ropa naftowa też jest naturalnym składnikiem. Siarka, kwasy w wulkanach też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.02.2019 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Akurat tak jest, że związane aluminium (alu jest bardzo reaktywne) występujące powszechnie nie jest groźne dla zdrowia.Jest nieprzyswajalne.No i wskutek tego nie bierze udziału w jakimkolwiek biochemicznym procesie.Jednakże...HELATOWANE dość swobodnie dostaje się do kwioobiegu i gładko przechodzi barierę krew-mózg.Wtedy jest toksycznym alergenem.W naturze helaty alu nie występują... Inaczej...Piasku, choć nie smaczny i nie pożywny, najeść się można. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 05.02.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Panie od kominków...lepiej nie wnikać, bo się z niczego nie wybudujesz Regipsy robią z odpadów z elektrociepłowni, w drewnie chemii od groma, w Szkocji np stare domy są z promieniotwórczej cegł...itd itp/ Polecam tabelkę nr3 gdzie napisali że sika jest z 3 razy bardziej promieniotwórcza niż BK http://www.przegladbudowlany.pl/2012/07-8/2012-078-PB-39-42_Zapotoczna.pdf Ale przecież to nieszkodliwe....ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.02.2019 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Szkodliwe jest samo czytanie jak szlag jasny!Szkodliwe jak wszystkie sponsorowane artykuły i badania. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 05.02.2019 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) No... nic nowego... Żebyś Ty jeszcze ZROZUMIAŁ to co wyczytałeś i zacytowałeś... Adam M. Adam, masz z czymś problem? Napisz co było takiego ważne w tych linkach a czego nie zauważyłem. Zacytowałem to co było w tym liku i się nazywało NIETOKSYCZNOŚĆ Nie zgadzasz się z cytowanym przez Ciebie tekstem? Znowu zaczynasz swoje przepychanki i oceny innych ? Edytowane 5 Lutego 2019 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts